Utbildning till specialistundersköterska

Har du känt att du på senare tid velat ta nästa steg i karriären? Som undersköterska har du chansen att vidareutbilda dig, skaffa spetskompetenser och göra riktig skillnad. Läs en utbildning till specialistundersköterska?
Filtrera efter
Specialistundersköterska
Alla utbildningstyper
Plats
Utbildningsform
Visa alla filter
Visar 1-20 av 26 träffar
1
2
Annonser

Fler kategorier inom Specialistundersköterska

Populära platser

Ibland får vi känslan av att vi nått toppen och vill ta nästa steg i arbetslivet för att kunna fortsätta utvecklas. Känslan kan infinna sig oavsett vilken bransch du är verksam i och vårdyrket är inget undantag. För dig som är undersköterska och vill ta nästa steg i karriären kan du välja att läsa till specialistundersköterska. I grund och botten är det samma jobb men med utökat ansvar och nya områden att utforska!

Vad innebär det att jobba som specialistundersköterska?

Som specialistundersköterska får du ett brett utbud av såväl arbetsplatser som arbetsuppgifter att inrikta dig på. Beroende på vilket område du vill specialisera dig på följer arbetsuppgifterna därefter.

Exempel på områden som du kan jobba inom som specialistundersköterska är demensvård, psykisk ohälsa, barn- och ungdomssjukvård samt intensivvård för att nämna några. För respektive områden kan du arbeta med bland annat omvårdnad, läkemedelshantering, dokumentation och rapportering.

En utbildning till specialistundersköterska leder till mycket praktiskt arbete - det gäller att du gillar att arbeta med människor, kan hantera stress och i vissa fall obekväma arbetstider. Yrket är socialt, utmanande och framförallt viktigt för samhället! Som specialist för ett arbetsområde kan du komma att vara delaktig i beslutsfattanden av olika grad, och även en hel del administrativa uppgifter kan förekomma. Det handlar i stor grad om förebyggande kvalitetsarbete för dig, din avdelning och ditt område.

Hur utbildar jag mig till specialistundersköterska?

En utbildning till specialistundersköterska är ofta inriktad på ett visst område såsom ålder, en viss typ sjukdomar eller behandlingar. Det kan exempelvis vara inom kirurgi alternativt barn- eller akutsjukvård. Utbildningen erbjuds på en rad olika yrkeshögskolor runtom i landet och du kan i många fall välja att läsa på plats eller mer flexibelt på distans (där vissa obligatoriska fysiska möten kan förekomma).

Vanligtvis sträcker sig en utbildning till specialistundersköterska under två år, och en del av utbildningen utgörs av en LIA-period (Lärande i arbete) där du får praktisera på en arbetsplats.

Hur blir jag behörig för utbildningen till specialistundersköterska?

Gällande behörighet krävs det att du har godkända betyg i alla ämnen på Vård- och Omsorgsprogrammet. Du kan även läsa upp ämnen du saknar via komvux. Behörighetskraven kan komma att variera beroende på vilken skola du söker in till, därför kan det vara bra att läsa på om behörighet för utbildningen och fråga skolan om du undrar över något.

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Som specialistundersköterska besitter du en yrkeskompetens som är eftertraktad på arbetsmarknaden. Innehållet för utbildningarna har tagits fram i nära samarbete med branschen för att du ska vara så förberedd det går oavsett vilken arbetsgivare du får i framtiden. Sjukvården är en viktig funktion i samhället och behovet är stort idag. Konkurrens om jobben landet över är dessutom låg enligt Arbetsförmedlingens prognos det kommande året. Så att vidareutbilda sig inom vårdbranschen ger goda förutsättningar för att du smidigt ska komma in på arbetsmarknaden!

Vill du se mer av utbudet för utbildningar inom vård och omsorg? Klicka dig vidare nedan!

Till alla utbildningar inom Vård / Omsorg