Visa allastudier.se som: Mobil

Stockholm Musikalartist Utbildning

Alhanko & Johnson AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
120 veckor
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 - Stockholm

Stockholm Musikalartist Utbildning

Stockholm Musikalartist Utbildning är en tre-årig utbildning för blivande musikalartister.

Utbildningen lägger lika mycket tyngd på alla tre stora musikalämnen; sång, dans och teater. Vårt mål är att utbilda sk ”Triple Threat Artist” dvs artister som är starka sångare, dansare och skådespelare.

Utbildningens finns på dansskolan BASE23, en av Sveriges ledande dansskolor. Ledningsgrupp består av en unik sammansättning personer med erfarenhet och kompetens som är oslagbar. Hans Marklund och Roine Söderlundh som är konstnärliga ledare för utbildningen har båda en enorm erfarenhet av arbete med musikaler som koreografer och regissörer: Billy Elliot, On The Town, Singing In The Rain, West Side Story, Grease, Chicago, Guys and Dolls är bara några få.

Tillsammans med Therese Carlsson som är utbildningsledare, Eva Johnson och Anneli Alhanko som driver BASE23, har de skapat en utbildning som ger eleverna precis de verktyg som behövs för att klara av ett yrke som musikalartist.
Vi har en fantastisk lärarkår som alla brinner för att undervisa och coacha sina elever. Våra lärare har anknytning till yrkeslivet i musikal, show och/eller teatervärlden med stor erfarenhet både som pedagoger och arbetet på scenen.

HUVUDÄMNEN: Sång: undervisning i grupp och enskilt. Kursen innehåller bl a ensemblesång, teknikövningar, interpretation, intonation, genrekännedom

Teater: undervisning i grupp. Kursen innehåller bl a Teknikövningar, textövningar i olika genres, improvisationsövningar,

Dans: Träning i framför allt balett och jazz men det ingår även stepp, street och modernt.

ÖVRIGA ÄMNEN: Bland annat: Röst, Mentalträning, Musikteori, Musikalhistoria. Utbildningen leder direkt ut i arbetslivet som musikalartist, showartist, dansare, sångare och skådespelare.

Utbildningen är medlemsgrundande till Teaterförbundets avdelning för musikalartister.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.
Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Alhanko & Johnson AB

Recensioner

Det finns inga recensioner för Stockholm Musikalartist Utbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: