Yellow Brick Academy

Eslövs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Eslöv
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Eslöv

Yellow Brick Academy

Utbildningens huvudfokus ligger i att förbereda talangfulla låtskrivare för ett yrkesliv inom den svenska och internationella musikbranschen. Undervisningen består av spetsinriktade kurser inom textförfattande, musikproduktion, entreprenörskap, komposition, sångteknik, ensemble och kreativt skapande.

Yellow Brick Academy är en fristående utbildning som huserar i Eslöv Folkhögskolas nybyggda multihus där övriga estetlinjer så som Låtskrivar- och Musikallinjen befinner sig. Det finns stort utrymme för eget musikskapande och året ställer höga krav på din inre motivation.

Yellow Brick Studio

Som deltagare får du full tillgång till vår nybyggda studio och våra ensemblerum. Yellow Brick Studio består av ett kontrollrum, tre inspelningsrum och ett stort multirum. Alla rum är byggda och utformade för att ge optimala akustiska egenskaper samt att erbjuda en inspirerande miljö. Hjärtat i studion är vårt Origin mixerbord från SSL med integrerad digital UF8 för smidigt arbetsflöde i kommunikation med Logic Pro.

Branchkontakter

En betydelsefull del av utbildningen är verkliga projektbaserade uppdrag och externa föreläsningar/workshops av yrkesverksamma inom branschen. Hos oss får du möjlighet att bygga ett ovärderligt kontaktnät som kan ta dig vidare in i musikindustrin.

Under utbildningen får du arbeta med flera uppdrag formulerade av branschen och i vissa delar i samarbete med externa beställare.

Workshops och masterclasses

Under åren har vi bland annat gästats av:

Mattias Bylund – pianist och stråkarrangör. Grammy-vinnare 2016 för stråkarrangemang till Taylor Swifts album 1989.

Hal Rosenfeld – kompositör och producent. Delaktig i projekt som Mulan, Jerry & Marge Go Large, Pixar’s Cars on the Road, and Paramount+’s Infinite.

Sibel Redzep – låtskrivare och artist/sångerska. Samarbetat med bland annat Ariana Grande, Major Lazor och Tove Lo.

Marit Bergman – artist, låtskrivare och textförfattande.

Paul Rey – artist och låtskrivare med stor framgång både internationellt i samarbete med Snoop Dogg men också i Sverige i t.ex. Melodifestivalen.

Lazee – urban-workshop med inriktning rap, text och beat.

Så ansöker du

Låtskrivarlinjen fördjupning riktar sig till dig som har de musikaliska grunderna med dig, antingen via en eftergymnasial utbildning inom musikområdet eller yrkeserfarenhet inom musikbranschen. Utbildningen bedrivs på helfart.

Som sökande bjuds du in till skolan för audition och personlig intervju.

Ansökan sker digitalt via vår hemsida.

Kostnader

Terminsavgift: 1 700 kr/termin
Materialtillägg: 1 000 kr/termin

Eslövs folkhögskola Facebook

Eslövs folkhögskola

Välkommen till Eslövs Folkhögskola!

Genom att läsa på en folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis....


Läs mer om Eslövs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Yellow Brick Academy
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Eslövs folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner

Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Josh

Utbildningen har varit bra och jag har lärt mig mycket! Vi har haft bra lärare som verkligen kan det de lär ut och kan förklara så att alla förstår. Det är vissa småsaker som skulle kunna förbättras men det har vi tagit upp med lärarna. Tyvärr så har klassen inte varit den bästa och många har inte dykt upp på lektionerna, men utöver det har det ...

Visa hela
Matilda

Har älskat att gå låtskrivarlinjen på Eslövs folkhögskola. Lärarna har varit väldigt bra & det har känts tryggt att fråga om hjälp när det har uppstått problem. Att vi har fått tillgång till skolans lokaler utanför skoltid (framförallt studion under andra året) har varit väldigt roligt & det har väckt mer intresse för att skapa. Dock så hade jag...

Visa hela
Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Yellow Brick Academy från Eslövs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön