Massageterapeut / Certifierad Massör

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Linköping, Malmö, Stockholm
Två terminer delvis online, 23 dagar lärarlett
Deltid
39 500 SEK Momsfri
Kommande starter

Plats & start


Linköping
39 500 SEK
2024-09-13

Malmö
39 500 SEK
2024-10-04

Stockholm
39 500 SEK
2024-10-04

Massageterapeut / Certifierad Massör

Massageterapeut och Certifierad Massör, delvis online


Diplomerad massageterapeut
Denna utbildning är en yrkesutbildning som leder till att du kan jobba professionellt som massageterapeut.
I undersökningar vi gör efter att våra elever tagit examen ser vi att cirka 90% jobbar inom yrket efter utbildningen. Vi på Bergqvist har ett stort kontaktnät i branschen som vi byggt upp under många år, både genom våra yrkesutbildningar till Massageterapeut och Personlig tränare men också genom våra YH-utbildningar som kräver ett aktivt deltagande av representanter från arbetslivet.
Den samlade bilden från dessa kontakter är att det finns en stor efterfrågan på välutbildade massageterapeuter i branschen.

Blandning av online och platsbunden
Utbildningen pågår under två terminer med lärarledd undervisning några dagar per månad. Undervisningsfria veckor är avsedda för självstudier och extern praktik på hemorten.Du kan jobba uppemot 75% under studietiden.
De teoretiska delarna i utbildningen lärs till stora delar ut via onlinekurser och lärarledda webinarier. Onlinedelarna är hela tiden synkroniserade med de praktiska delarna så att deltagarna hela tiden vet vilka teoridelar som ska läsas in och när.
Observera att du som deltagare måste ha tillgång till en dator och internet för att kunna genomföra onlinekurserna.

Förkunskaper

Behörig att söka till utbildningen till är den som har genomgången gymnasieskola eller motsvarande.

Examen & Intyg

Efter examen får du Bergqvists diplom som Massageterapeut. Vi har funnits i över 30 år och vårt diplom är mycket väl respekterat i branschen. Vår utbildning ligger också med statlig tillsyn under Yrkeshögskolemyndigheten.
I utbildningen görs prov för att få certifikat från Branschrådet Svensk Massage. Branschrådets certifikat är SeQF-klassat på nivå 5 (eftergymnasial nivå).
SeQF-klassningen gör att certifikatet är gångbart i Europa och stora delar av världen. Detta är den enda titeln inom branschen i Sverige som har SeQF-klassning.
Utbildningen är också godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Kostnader

I kursavgiften ingår kurskompendier, litteratur, tröja och en liten anatomiplansch. Dessutom ingår olja, kräm och patientpapper för praktikbehandlingarna på din hemort. Även kostnaden för att göra Branschrådets certifieringsprov ingår!

Fortsatta studier

Vår utbildning är anpassad till Branschrådet Svensk Massages krav för att kunna bli certifierad.
Vi har också en variant av utbildningen som heter "Massageterapeut avancerad". I den har vi, utöver det som krävs för certifieringen, lagt till kursdelar med fördjupning inom idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning. Du kan läsa mer om den varianten på vår hemsida.

Bergqvist har också ett antal vidareutbildningar för massageterapeuter / Certifierade Massörer. Till exempel inom Triggerpunkter ochAndningsterapi enligt Lotorpsmetoden. Kontakta oss gärna för mer information om detta!

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist Utbildningar Bergqvist har haft utbildningar inom friskvårdssektorn i över 20 års tid. Vi har yrkesutbildningar inom följande områden:- Massageterapeut- Personlig tränare- Kost- och näringsrådgivare- Spaterapeut Bergqvists yrkesutbildning inom massage leder till att du blir massageterapeut med inriktning på friskvård....


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Bergqvist Massage & FriskvårdsutbildningarRecensioner

Det finns inga recensioner för Massageterapeut / Certifierad Massör

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön