Medicinsk massageterapeut, CSN-berättigad

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Linköping, Malmö, Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
0 SEK Momsfri
Kommande starter

Plats & start


Malmö
0 SEK
2024-09-02

Stockholm
0 SEK
2024-09-02

Medicinsk massageterapeut, CSN-berättigad

Medicinsk massageterapeut, 400 YH-poäng

En Medicinsk massageterapeut arbetar bland annat med aktiv företagsfriskvård. Med detta menas en person som kompletterar företagets hälsovård med friskvård för att i tid se tendenser till förändringar i fysisk eller psykisk hälsa.
Som medicinsk massageterapeut har du gedigen kompetens inom manuell terapi. I detta ingår bland annat terapeutiska massagebehandlingar och omfattande test- och undersökningsmetodik med tillhörande dokumentation. Du lär dig specifika behandlingsmetoder och att kunna förstå orsakssamband för de mest frekventa skadorna inom rörelseorganen och rehabilitering av dessa.
Du kommer också kunna lägga upp individuellt anpassade träningsprogram och ge kostråd.
Som Medicinsk massageterapeut kan du arbeta både som egenföretagare och som anställd eller konsult på företag.

Kvalitetssäkrad utbildning

YH-myndigheten ställer stora krav på kvalitet för att en skola ska få anordna en YH-utbildning. Kraven omfattar både utbildningskvalite och skolans allmänna kvalitetsarbete. En mycket viktig kvalitetsfaktor, som YH-myndigheten bedömer, är att utbildningen uppfyller arbetsmarknadens behov.

Arbetsmarknad, över 90% har jobb

YH-myndigheten för statistik över hur man etablerat sig på arbetsmarknaden cirka ett halvår efter examen från våra YH-utbildningar.
De tre senaste årens statistik visar att 92% jobbar inom området. Av dessa har cirka 60% en anställning och cirka 40% jobbar som egenföretagare.

Examen & Intyg

Efter fullgjord utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen. För att få ut examen krävs godkänt på alla kurser.

I utbildningen ingår också delmoment som ger separata certifikat och licenser. Du får bland annat möjlighet att bli av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör och licensierad Personlig tränare.

Kostnader

Att studera på en YH-utbildning är kostnadsfritt. Det är endast obligatoriskt kursmaterial som de studerande får bekosta själva. Till massagepraktiken som ska göras på hemorten behövs också en massagebänk. Kostnaden för obligatoriskt litteratur och annat kursmaterial är preliminärt beräknat till cirka 9000 kronor och en massage-bänk kostar cirka 4500 kronor via Bergqvist.

Förkunskaper

För att söka till denna YH-utbildning måste du uppfylla både kraven för grundläggande behörighet till studier under Yrkeshögskolan och denna utbildnings särskilda behörighetskrav.

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet är till exempel slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng.

Särskild behörighet

Särskilda behörighetskraven till denna utbildning är lägst betyget Godkänt i Svenska A, Svenska B, Engelska A och Massage 1 och 2 från gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper.

För dig som går ut gymnasiet enligt de nuvarande kursplanerna är det istället kurserna Svenska 1, 2 och 3, Engelska 5 och Massage 1 och 2 som är särskilda behörighetskrav.

För att kunna tillgodogöra dig denna utbildning på ett bra sätt är det också bra om du själv har träningsvana så till vida att du tränat regelbundet i någon form.
Vi vet att många inte har Massage 1 och 2 från gymnasiet så vi ordnar därför en preparandkurs som ger den behörigheten.
Kontakta oss om du har frågor gällande detta.

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist ligger i Linköping, Östergötland, där vår skola är belägen. Vi har arbetat med massageutbildningar sedan slutet av 80-talet och PT-utbildningar sedan 2005. Skolans speciella inriktning är att arbeta med en kombination av massage och friskvård, vilket ger våra elever...


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Bergqvist Massage & FriskvårdsutbildningarRecensioner

Det finns inga recensioner för Medicinsk massageterapeut, CSN-berättigad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön