Civilingenjör i spelteknik

Blekinge Tekniska Högskola
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Karlskrona
300 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Karlskrona

Civilingenjör i spelteknik

Utveckla IT och mjukvara i en drivande bransch. Spelteknik spelar en stor roll inom mjukvaruutveckling – det kan du också göra.

Utbildningen ger dig en spetskompetens inom spelteknik med fokus på prestanda – men också en stabil grund inom realtidsprogrammering och programvaruteknik. Spelutvecklingsbranschen växer stadigt (+42 % 2019 enligt dataspelsbranschen.se) och är en drivande industri. Här skapas och testas nya tekniker som sedan används inom många andra områden. Därför gör en examen inom spelutveckling och spelteknik dig attraktiv inom många branscher utanför spelvärlden – överallt där prestanda är viktig, det vill säga de flesta branscher.

Många tänkbara yrkesroller i många olika branscher

Efter utbildningen är din arbetsmarknad inom AAA-sfären och du kan till exempel arbeta som 3D-programmerare, spelutvecklare, systemutvecklare eller konsult – men också med utveckling av affärssystem eller som programmerare och specialisera dig på interaktiva 3D-applikationer. En examen kan leda till en karriär med yrkesroller som expert eller chef i internationella bolagsmiljöer.

Nya tekniker och kunskaper från grunden

Du läser spelutveckling, datavetenskap och programvaruteknik, och teorin kombineras till stor del med praktiska moment och undervisning i form av föreläsningar, seminarier, laborationer och projekt. Du jobbar med tekniker som ligger långt fram på marknaden och till skillnad från många andra spelutbildningar bygger du spelmotorer från grunden, istället för att jobba i befintliga. På samma sätt jobbar du med avancerad 3D-programmering och bygger en expertis inom system där hög uppdateringsfrekvens, täta beräkningar, hög takt och optimerad realtidsprogrammering och prestanda är avgörande.

Forma din egen spetskompetens

För att forma din egen spetskompetens väljer du fritt bland ett antal valbara kurser och även om du berört flera ämnen på gymnasienivå ger högskolenivån dig möjligheter att fördjupa och specialisera dina kunskaper för en vass kompetens.

Praktik och samarbeten ger realistiska referenser

Mycket i utbildningen utförs i praktiska samarbeten och därför är stora delar schemalagda, vilket ger en tät kontakt mellan dig, andra studenter och lärare. Du möter också gästföreläsare från spelutvecklingsindustrin som ger en osminkad, lärorik och realistisk bild av branschen.

Programutskott från branschens framkant

I programutskottet – som kvalitetssäkrar programmet och dess inriktning – hittar du representanter från bolag som King, AMD, och Blackdrop Interactive. De är i täten av utvecklingen och ser till att utbildningen är där också.

Arbetsprover efter examen

Under utbildningen gör du flera prototyper, det sista året i ett större projekt med ett företag. Projekten resulterar i demoversioner som du kan använda som arbetsprover efter examen.

Utbildningen omfattar 300 högskolepoäng och leder fram till en civilingenjörsexamen i spel- och programvaruteknik.

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH är en teknisk högskola – som är mycket mer än teknisk. Vi är en lite mindre högskola som valt att fokusera på ett mindre antal områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar...


Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Civilingenjör i spelteknik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjör i spelteknik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Civilingenjör i spelteknik från Blekinge Tekniska Högskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön