Visa allastudier.se som: Mobil

Studera på Berkeley College

Berkeley College
Sammanfattning
Högskola / Universitet
New York
Från 1 termin upp till 4 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: Löpande - New York
Studera på Berkeley College

Studera på Berkeley College

Studera på Berkely College i USA!

Plugga i New York
Berkeley College är ett Business College där du kan läsa yrkesinriktade utbildningar på 2 till 4 år inom ämnen som Business, Fashion Marketing och Management. Praktik ingår dessutom i utbildningarna. Det finns också möjlighet att läsa en eller två terminer som Study Abroad-student vid skolan. Kommer du direkt från gymnasiet kan det finnas möjlighet för dig att tillgodoräkna kurser från gymnasiet och därmed förkorta din studietid. 

Om Berkeley College
Berkeley College har funnits sedan 1931 och är ett mycket populärt college i New York. Här läser studenter från hela USA tillsammans med internationella studenter från över 100 olika länder. Klasserna är små och mycket uppmärksamhet ges till varje enskild student. Lärarna har professionell erfarenhet kombinerat med goda akademiska kvalifikationer.
Totalt läser ungefär 5000 studenter på Berkeley varav 900 är internationella. Skolan har sju olika campus i New York och närliggande New Jersey. Midtown Manhattan Campus på East 43rd Street är skolans största och mest populära. Här läser cirka 1700 studenter i två byggnader i närheten av Grand Central Station och Fifth Avenue. 

Varför ska du välja Berkeley College?
4 skäl att studera på Berkeley College

 • Unik chans att studera utomlands i hjärtat av New York.
 • Möjlighet att tillgodoräkna dig kurser från gymnasiet och därmed förkorta din studietid.
 • Möjlighet att göra din Bachelor på 3 istället för 4 år.
 • Internship ingår i din utbildning.

Utbildningar som ger jobb på flera olika campus
Utbildningarna på Berkeley College gör dig väl förberedd inför yrkeslivet. Berkeley College har ett nära samarbete med många olika företag och den sista terminen innehåller arbetspraktik (internship).
Över 90% av studenterna som tar examen från Berkeley får jobb inom det ämnesområde som de är utbildade för. Skolan kan även hjälpa dig att hitta ett arbete efter det att din utbildning är klar. 

Vilka utbildningar finns det?
I samarbete med Berkeley College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
 • Associate’s Degree – 1,5 till 2 år.
 • Bachelor’s Degree – 3 till 4 år. 

Ansökan och behörighet
För att bli antagen till Berkeley College ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A eller B/5 eller 6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 61 eller en IELTS-examen med minst 5.5. Du kan även göra Berkeleys egna test på deras kontor i Stockholm. 

När är sista dagen att söka? 
Sista ansökningsdag är 3-4 månader innan kursstart men de rekommenderar att man söker så tidigt som möjligt för att hinna med visumprocessen.

Ansökan
Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan.

Utbildningar på Berkeley College
Berkeley College i New York har ett stort utbud av spännande ämnen och kurser för dina utlandsstudier. Du kan välja att läsa fristående kurser som Study Abroad-student eller att söka in till ett degreeprogram.
Colleget erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat:

 • Business Administration
 • Fashion Marketing and Management
 • Information Systems Management
 • Interior Design
 • International Business
 • Management
 • Marketing
 • Network Management

Study Abroad – 1 till 2 terminer
Om du vill prova på att läsa på amerikanskt college i New York under ett halvår så kan du läsa två terminer på Berkeley som Study Abroad-student, du läser då 12-15 units per termin. Vid inskrivningen på Berkeley väljer du fritt bland skolans kurser och du kan blanda ämnen som du vill men observera att en del kurser kräver att man har vissa förkunskaper. 

Associate’s Degree och Bachelor’s Degree – 1,5 till 4 år
En Bachelor’s Degree på Berkeley College består av åtta terminer medan Associate’s Degree omfattar fyra terminer. Berkeley College har tre terminer per år vilket innebär att du kan ta en Bachelorexamen på endast tre år om du vill. Många studenter tar dock ledigt en termin per år så att Bachelorutbildningen ändå tar fyra år vilket är normaltakt i USA.
Det är ganska lätt att byta mellan en Bachelor’s Degree och en Associate’s Degree när du studerar på Berkeley College. Är du osäker rekommenderar skolan att du anmäler dig till en Associate’s Degree och sedan byter upp dig om du vill läsa en Bachelor istället. Observera att alla program inte ges på alla skolans campus.

Berkeley College

Berkeley College

Berkeley College är det perfekta valet för dig som vill studera utomlands mitt i världsmetropolen New York. Du kan läsa yrkesinriktade utbildningar på 2 till 4 år inom ämnen som Business, Fashion Merchandising och Management. Det finns också möjlighet att...


Läs mer om Berkeley College och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Studera på Berkeley College
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Studera på Berkeley College från Berkeley College, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Studera på Berkeley College

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: