Visa allastudier.se som: Mobil

Idrottsstipendier i USA

Bluechip Education
Sammanfattning
Högskola / Universitet
USA
Klassrum
Startdatum: Löpande - USA

Idrottsstipendier i USA

Idrottstipendier är vanligt vid college i USA. Stipendierna är eftertraktade och konkurrensen om dem är hård, men det finns stora möjligheter att finansiera sin utbildning genom stipendier.

Collegeidrotten har stor betydelse i USA och innebär stora satsningar och ekonomiska resurser för att utveckla skolans sportprofil och uppnå bra resultat. Idrottsstipendier fördelas efter den budget och den idrottsstrategi skolan har. Det är ansvarig tränare inom varje sport som bestämmer fördelning av idrottsstipendier. Ibland måste ett idrottsstipendium kombineras med andra stipendier för att kunna locka till sig duktiga idrottstudenter. Sådana andra stipendier är akademiska stipendier och internationella stipendier.

Idrottsstudenter förväntas hålla hög nivå både och idrottsligt och akademiskt för att kunna bibehålla och kanske öka stipendiet för varje läsår. Läs mer om  Collegeidrott.

Varje college kan ansöka om tillhörighet inom något av de omfattande system av nationella system och divisioner som finns.

Bluechip hjälper till att presentera sökande på ett professionellt sätt för olika tränare och strävar givetvis efter bästa möjliga stipendienivå. Det är vanligt att tränare till en början är försiktiga med idrottsstipendiets nivå och vill vänta och se prestation och insats, för att sedan öka på nivån efterhand. En tränare kan inte alltid själv inse en idrottsstudents förmåga eller lämplighet utan sätter stor tilltro till rekommendationer från Bluechip. Därför har den personliga utvärderingsmetodik som Bluechip använder (PASS-modellen) stort värde i sökandet efter rätt skola. Personlig attityd samt laginsatser och team-egenskaper värderas högt i collegeidrotten.

Mer än 95 % av alla idrottsstudenter som Bluechip hjälpt iväg utomlands har fått stipendier!

För den som idrottar på rekreationsbasis finns skolor med mycket sportmöjligheter men utan idrottsstipendier. I gengäld har dessa skolor vanligen lägre studieavgifter och använder andra former av stipendier för att locka till sig internationella studenter.

Bluechip Education

Historien om Bluechip börjar 1991, när Joakim Frisk kom hem efter att ha studerat och jobbat sju år i USA och fyra år i Australien. Det var erfarenheterna från collegeidrotten i USA som bildade grunden för verksamheten i Bluechip Education, Sveriges...


Läs mer om Bluechip Education och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Idrottsstipendier i USA
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Bluechip Education

Västra Vägen 5
475 42 HÖNÖ GÖTEBORG

Recensioner

Det finns inga recensioner för Idrottsstipendier i USA

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Idrottsstipendier i USA från Bluechip Education, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön