Visa allastudier.se som: Mobil

Musikutbildning - fem inriktningar

Bromma folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Bromma
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Musikutbildning - fem inriktningar

Fem utbildningar

På musiksidan erbjuder Bromma folkhögskola fem utbildningar av skilda karaktärer:
Musik-Bredd, Klassisk musiker, Församlingsmusiker, Afroensemble och Studio & Ljudtekniker.

Blandningen av musikämnen och t.ex, samtalsgrupper och Kristen tro-lektioner syftar till att den studerande ska växa både som musiker och som människa. Musikundervisningen vill också ge inblick i en bredd av olika musikgenrer.

I vårt samhälle idag har det individuella stort utrymme. Vad gäller musik, handlar det om att vara bäst i en utslagningstävling och att stå på scen. Vår musikutbildning vill vara en motkraft till detta. Förutom god undervisning, så finns här öppenhet och generositet. Omsorgen om medmänniskan är vad livet egentligen handlar om. Det är vägen till det meningsfulla i livet.

Musik Bredd

Musik Bredd passar dig oavsett vilken genre du spelar. Till skillnad från de andra musikutbildningarna som är mer specialiserade, får man här en bredare inriktning med inslag från flera olika stilar samt även en kurs i ledarskap.

Detta är ett bra val t ex för dig som är aktiv i församlingens musikliv och vill bli bättre på det du gör. Andra som gått Musik-Bredd går sedan vidare och läser till musiklärare. Vill du jobba med musik och människor, ger detta dig en bra grund.

Afroensemble

Vill du utveckla ditt huvudinstrument i en ensemble är detta inriktningen för dig. Musikutbildningen är uppdelad i olika perioder. Under varje period behandlas en genre inom pop, rock, gospel, jazz etcetera. Du kommer under musikutbildningen att få enskild undervisning i ditt huvudinstrument. Att åka på turné en vecka ingår i kursen.

Studiolinjen

Det här är utbildningen för dig som vill bli en bättre musiker samtidigt som du lär dig ljudteknik och hur det fungerar i inspelningsstudion. Du får lära dig mixning, producering/arrangering, PA-teknik, sampling och mycket mer! Tillsammans med de andra musiklinjerna på skolan finns alla möjligheter att själv delta och spela i band – i en mängd olika genrer!

Församlingsmusiker

Vill du jobba med musik i församling? Då är det denna musikinriktning du ska välja! Välj att gå den som ett påbyggnadsår efter Musik Bredd eller sök utbildningen direkt om du har motsvarande kunskaper. Under musikutbildningen kommer du medverka i skolans andakts- och gudstjänstliv. Du läser också tillsammans med den diakonala utbildningen.

Klassisk musik

Under musikutbildningen med inriktning mot klassisk musik får du möjligheten att utvecklas på ditt huvudinstrument. Du kommer att få enskild undervisning på två instrument, samt lärarledd ensemble på ditt huvudinstrument. Kursen ger dig en bra förberedelse för högre musikutbildning. På skolan ges många tillfällen att musicera, både på konserter och i skolans gudstjänstliv. Betels klassiska musiker skapar också program för externa konserter i Stockholms närmiljö.

Så ansöker du

Du söker till utbildningen på skolans hemsida. Med ansökan ska ett personligt brev betyg/intyg samt personbevis för studier bifogas. Bromma Folkhögskola kallar till en sökningsdag.

Kostnader

På folkhögskola är all undervisning kostnadsfri. Däremot får du själv bekosta kurslitteratur och för studieresor.

En bekräftelseavgift på 500 kr betalas in i samband med att du antar din plats. Avgiften räknas av vid debitering av materialkostnaden i november. Den återbetalas dock ej vid återbud innan skolstart.

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en plats för bildning och en mötesplats för människor som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer...


Läs mer om Bromma folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Bromma folkhögskola

Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Recensioner

Det finns inga recensioner för Musikutbildning - fem inriktningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: