Grundlärarutbildning årskurs 4-6

Campus Varberg
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Varberg
210 HP-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Varberg

Videoreportage

Grundlärarutbildning årskurs 4-6

Studera till grundlärare

I utbildningen vävs ämneskunskaper samman med didaktik och metodik – alltså kunskap om hur undervisning kan varieras för att möta elevernas behov och utveckla deras lärande. Som student har du verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ute på en skola varje termin, vilket ger dig tillfällen att pröva och utvecklas i yrkesrollen i mötet med elever. Teman som återkommer genom hela utbildningen är hållbar utveckling, inkludering, demokrati, digital kompetens, interkulturalitet och språkutvecklande undervisning i alla ämnen.

Utbildningen består till stor del av ämneskunskaper i svenska, engelska och matematik. Under en termin får du dessutom fördjupa dig i något av ämnena bild, musik, samhällsorienterade ämnen eller naturvetenskapliga ämnen och teknik.

Exempel på sådant du får lära dig i utbildningen är stödja elevers lärande i att tala, läsa och skriva, hur elever tänker kring problemlösning och olika matematiska uppgifter, och hur intressanta och utvecklande miljöer för lärande kan utvecklas. Under utbildningens gång får du själva analysera texter av olika typer, och du arbetar löpande med att utveckla din egen skriftliga och muntliga förmåga.

Inom ramen för kurserna i engelska finns möjlighet att genomföra studier i ett engelskspråkigt land, både för att fördjupa kunskaperna i engelska språket och för att studera det engelska skolsystemet. Det finns dessutom möjlighet till en utbytestermin i ett annat land under utbildningen.

UTLANDSSTUDIER

Det här programmet innehåller möjlighet till utlandsstudier.

ARBETSMARKNAD

Som grundlärare har du din arbetsplats inom de kommunala eller fristående skolorna.

UTBILDNING DIPLOMERAD INOM HÅLLBAR UTVECKLING

Vi förbereder dig för att kunna möta dagens samhällsutmaningar, dels i dina framtida professioner och dels som samhällsmedborgare. Därför är det viktigt att hållbarhetsfrågor integreras i utbildningen. Denna utbildningb innehåller en kurs som är diplomerad inom hållbar utveckling. Det innebär att kursen uppfyller fastställda kvalitetskriterier som säkerställer att hållbar utveckling är tydligt sammankopplat med kursplaner och examinationsmoment.

Utbildningen ges i samverkan med Högskolan i Borås.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2 eller Engelska B, Matematik B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Grundlärarexamen. 

Campus Varberg Facebook

Campus Varberg

Välkommen till Campus Varberg

Vi är löjligt stolta över vårt Campus i Varberg. Det kommer du också att vara när du väl har valt att lägga en del av din framtid här. Och det finns många sorters Campus, men bara ett som detta. Vi...


Läs mer om Campus Varberg och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Grundlärarutbildning årskurs 4-6
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Grundlärarutbildning årskurs 4-6

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundlärarutbildning årskurs 4-6 från Campus Varberg, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön