DevOps Engineer

Chas Academy
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
September 2024

Stockholm
September 2025

Stockholm
September 2026
Devops Engineer

DevOps Engineer

DevOps, en kombination av utveckling (Development) och drift (Operations), är kritisk för moderna teknikföretag, som genomför tusentals uppdateringar dagligen. En DevOps engineer spelar en nyckelroll i detta genom att fokusera på automatisering inom både utveckling och systemadministration. De övervakar och testar processflöden för att säkerställa att allt fungerar smidigt, har en helhetsbild av systemet och är unikt positionerade för att överblicka hela flödet, till skillnad från utvecklare och tekniker som fokuserar på sina specifika områden.

I Chas Academys DevOps-utbildning får du grundliga kunskaper i programmering, skriptning, molntjänster (cloud), serverhantering, Linux, olika operativsystem, säkerhet och drift. Utbildningen täcker även agila processer. Denna breda bas inom både utveckling och drift ger dig möjlighet att specialisera dig under utbildningens LIA-period. En DevOps engineer är som en viktig spelare i ett lag, avgörande för att skapa möjligheter även om de inte alltid står i rampljuset.

Förkunskaper

BEHÖRIGHET

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande.

Du har grundläggande behörighet att antas till utbildningen om du uppfyller något av nedanstående:

 • Du har en grundläggande gymnasieexamen eller motsvarande. Har du en utländsk gymnasieexamen eller motsvarande måste denna vara översatt. Vi rekommenderar att du översätter den hos UHR. 
 • Särskilda krav:
  • Minst betyg E i Engelska 6/B, eller motsvarande.
  • Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
  • Minst betyd E i Programmering 1 eller motsvarande.

Du behöver även ha grundläggande kunskaper i Svenska som motsvarar Svenska 1/Svenska som andra språk 1. 

ANSÖKAN

Ansökan öppnar den 15 februari, ansökan gör du via vår hemsidan chasacademy.se

Examen & Intyg

Utbildningen är två år och efter avslutat utbildning kommer du att få en yrkeshögskoleexamen. Ett Examensbevis tillsammans med ett Europass kommer erhållas. 

Kostnader

Utbildningen är helt kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Fortsatta studier

Efter att ha avslutat en utbildning som DevOps Engineer öppnas flera karriärmöjligheter. DevOps Engineer ett eftertraktat yrke. Detta beror på att rollen effektivt kombinerar mjukvaruutveckling (Dev) med IT-drift (Ops). Genom att integrera dessa områden kan DevOps Engineers automatisera infrastruktur, optimera arbetsflöden och säkerställa kontinuerlig leverans av applikationer. Deras kunskaper är avgörande för att främja effektivitet och innovation inom techbranschen.

Karriärmöjligheterna för DevOps Engineers är många och varierade. Här är några potentiella yrkesvägar och arbetsroller:

 1. Systemadministratör/IT-Driftansvarig: Ansvarig för att hantera och underhålla organisationens IT-infrastruktur. Kan inkludera övervakning av system, säkerställande av säkerhet och prestanda.

 2. Automationsingenjör: Fokuserar på att skapa och underhålla automatiseringsskript för olika utvecklings- och driftsprocesser.

 3. Cloud Engineer: Specialiserad på molntekniker som AWS, Azure eller Google Cloud Platform. Arbetsuppgifterna kan innefatta att utforma, implementera och hantera molnbaserade lösningar.

 4. Säkerhetsingenjör inom DevOps (DevSecOps): Integrerar säkerhetspraktiker i DevOps-processen, säkerställer att säkerhetsåtgärder är inbäddade i utvecklingscykeln.

 5. Release Manager: Ansvarig för att planera, schemalägga och kontrollera mjukvaruutvecklingsprocessen från utveckling till produktion.

 6. Infrastrukturarkitekt: Utformar och implementerar nätverks- och serverinfrastruktur för att stödja organisatoriska behov.

 7. Site Reliability Engineer (SRE): Kombinerar aspekter av mjukvaruingenjörskap och systemadministration för att skapa skalbara och pålitliga mjukvarusystem.

Den växande trenden mot snabbare och mer effektiva utvecklingscykler samt ökningen av molnbaserade tjänster gör DevOps-roller ännu mer relevanta. Med kunskap inom DevOps kan du hitta möjligheter inom en mängd olika sektorer, inklusive finans, hälsovård, teknik, detaljhandel och mycket mer. Sammantaget erbjuder en karriär inom DevOps en dynamisk och utmanande arbetsmiljö där du kontinuerligt kan bidra till tekniska innovationer och företagstillväxt.

Chas Academy

Chas Academy - en yrkeshögskola för en framtid inom IT 

Vi kan IT.. Och snart kan du också det. Med pedagogik och kunskap stöttar våra branschledande huvudlärare våra studerande i resan från drömjobb till verklighet. Här på Chas Academy är vi ett sammansvetsat gäng som drivs av samma mål -...


Läs mer om Chas Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om DevOps Engineer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Chas Academy

Elektravägen 29
126 30 Hägersten

Recensioner

Det finns inga recensioner för DevOps Engineer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen DevOps Engineer från Chas Academy, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön