Visa allastudier.se som: Mobil

Idrottsstipendium

College Service Sweden
Sammanfattning
Högskola / Universitet
USA
Startdatum: Löpande - USA

Idrottsstipendium

Många tror kanske att man måste vara elitidrottare för att platsa i ett collegelag, men så är inte fallet. Det finns lag för de flesta nivåer. Dock är det viktigt att man är aktiv inom sin idrott och att man kan uppvisa resultat eller statistik inom den.

Den amerikanska collegeidrotten har en lång tradition av tävlingar mellan skolorna. Att vara Student Athlete och representera skolans idrottslag anses mycket prestigefyllt.

Idrott i USA håller överlag mycket hög nivå vilket visas i tex golf där ca 70% av alla spelare på PGA/LPGA Tour har studerat på college.

När det gäller studieresultaten krävs det alltid att även idrottarna har goda studieresultat, dels för att kunna bibehålla sitt stipendium eller kanske tom öka på stipendiet för varje läsår. Det är ovanligt att man får fullt stipendium första året på college.

Däremot finns alltid möjlighet att kombinera idrottsstipendier med akademiska stipendier och internationella stipendier.

Varje college med idrottslag är knutet till någon av de tre organisationerna som styr collegeidrotten: NCAA, NAIA eller NJCAA. Tack vare dessa organisationer får många studenter den fantastiska möjligheten att kombinera idrott och studier i USA.

Vi på Collegeservice har mer än 10 års erfarenhet av utlandsstudier. Vi engagerar oss i dig som enskild student för att hitta ett så bra stipendium som möjligt som stämmer överens med dina förutsättningar.

Vi informerar dig genom hela ansökningsprocessen med allt vad den innebär såsom stipendium, ansökningshandlingar, språktest, antagningsprov, studentvisum, CSN, försäkring, boende mm.

Kontakta oss gärna för en kostnadsfri rådgivning!

College Service Sweden

Vi på Collegeservice har mer än 10 års erfarenhet av utlandsstudier. Vi engagerar oss i dig som enskild student för att hitta ett så förmånligt stipendium som möjligt som stämmer överens med dina förutsättningar, både idrottsligt och akademiskt. Vi informerar...


Läs mer om College Service Sweden och visa alla utbildningar