Att predika Gamla testamentet

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Att predika Gamla testamentet

Denna kurs behandlar de utmaningar som är förknippade med att predika från Gamla testamentet. Syftet är att blottlägga exegetiska och teologiska resurser som är väl lämpade för homiletisk och retorisk behandling av Gamla testamentet. Kursen behandlar även de specifika problem som är relaterade till olika genrer inom Gamla testamentet. Kursen vill förmedla en hermeneutisk medvetenhet och insikt i hur en antik text kan användas för existentiell reflektion och homiletiska syften. Kursen uppmärksammar dessutom teologiska, tekniska, konstnärliga och kommunikativa element involverade i arbetet med gammaltestamentlig text, inte minst ur ett historiskt perspektiv.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Teologi 60 hp inklusive Gamla testamentet 7,5 hp och kurser om minst 15 hp på fortsättningsnivå, eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm


Recensioner

Det finns inga recensioner för Att predika Gamla testamentet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön