Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Kropp och kön i kyrkans historia

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kropp och kön i kyrkans historia

Frågor om kroppslighet och genus har haft stort utrymme i teologiska diskussioner inom såväl akademi som kyrka de senaste decennierna. Även i historien har dessa teman varit tätt sammanvävda. I denna kurs ges en översikt över dessa teman i teologin samt i kyrkans liv. Frågor som ställs är: I vilken grad kan den kristna traditionen beskrivas som kropps- eller sexualfientlig? Hur har kvinnlighet respektive manlighet konstruerats i kyrkans historia? Dessutom studeras celibat, äktenskap, homosexualitet och kvinnligt religiöst ledarskap i kyrkans historia.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Kurser i teologi 60 hp: Baskurser 30 hp samt kurserna Text, kontext och tolkning 15 hp och Teologi, religion och kyrka i Sverige 15 hp, eller motsvarande.
Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...

Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Highlights