Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Pastoralt ledarskap i församling

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Pastoralt ledarskap i församling

I kursen studeras pastoralt ledarskap med fokus på att leda församling i förändring. Kursen presenterar ecklesiologiska och religionssociologiska perspektiv på församlingsledarskap i en tid med många samhällsförändringar. Bland annat genom frågor som rör genus, mångfald (t ex i förhållande till kultur, spiritualitet och ålder), och konflikthantering. Kursen behandlar också samverkan med andra samhällsaktörer, omvärldsanalys, konflikthantering, arbete med pastorala strategier och diakonala perspektiv. Kursen kombinerar litteraturstudier och fältstudier i församling och har ett särskilt fokus på Equmeniakyrkan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.Kurser i teologi 60 hp inklusive baskurser 30 hp samt kurserna Att tolka Gud och samhället 15 hp eller motsvarande.
Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...

Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Highlights