Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Praktisk ecklesiologi, liturgi och homiletik i församling

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Praktisk ecklesiologi, liturgi och homiletik i församling

I kursen studeras praktisk liturgi och homiletik i församlingen med fokus på begravningsgudstjänst, vigselgudstjänst och dopgudstjänst. Fokus ligger dels på teologiska perspektiv och teman som gudstjänsterna aktualiserar (i den här kursen med särskilt fokus på begravning och vigsel), dels på det liturgiska genomförandet med utgångspunkt i kyrkohandbokens ordningar. Kursdeltagarna arbetar också med kasualtal (dvs tal vid begravning, vigsel eller dop). I kursen uppmärksammas vidare pastorala teman som rör de olika gudstjänsternas förhållande till församlingen i vidare mening. Därtill studeras hymnologi. Kursen består av litteraturstudier och fältstudier. Kursen har ett särskilt fokus på Equmeniakyrkan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.Kurser i teologi 60 hp inklusive baskurser 30 hp samt kurserna Att tolka Gud och samhället 15 hp eller motsvarande.
Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...

Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Highlights