Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Själavård och psykisk ohälsa

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Själavård och psykisk ohälsa

I kursen behandlas själavård med människor vars psykologiska problematik kräver kunskap i klinisk psykologi. Avgränsningar görs mellan själavård och psykoterapi. Neurotiska och psykotiska problem liksom depressivitet och skamupplevelse tas upp i förhållande till kristen tro. Betydelsen av trygga miljöer i församlingsarbetet för möten med personer med psykisk ohälsa aktualiseras. Själavårdarens egen identitet och arbetet med det egna trossystemet ges utrymme, samt kunskap kring sexuell och aggressiv överföring och motöverföring i själavårdssituationen.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Kurser i teologi 75 hp, inklusive en kurs på fördjupningsnivå om minst 5 hp i tillämpad relgionspsykologi eller motsvarande.
Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...

Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Highlights