Fastighetsförvaltare med teknisk intriktning
Efterfrågan på fastighetsförvaltare är fortsatt stor och så också utbudet av yrkesmöjligheter, såsom fastighetsförvaltare, fastighetsingenjör, energispecialist, projektledare, driftsansvarig, teknisk förvaltare, energiingenjör, driftingenjör m.fl.
Läser du till fastighetsförvaltare får du all nödvändig kunskap och praktisk erfarenhet som krävs för att kunna ta ett strategiskt ansvar för drift, underhåll och utveckling av ett fastighetsbestånd. Du har även många både interna och externa kontaktytor. Som fastighetsförvaltare är du spindeln i nätet internt och har även en god dialog med hyresgäster, leverantörer och entreprenörer. Samtidigt som att ekonomin planeras ansvarsfullt och långsiktigt.
Fastighetsbranschen går mot en grönare framtid och har därför ett stort behov av medarbetare med expertis inom miljömedvetna val och optimering av resurser. Utbildningen ger dig därav goda kunskaper inom energieffektivisering. Rollen som fastighetsförvaltare rymmer intresse och erfarenhet av både teknik och juridik, såväl som ekonomi och affärsutveckling. En bred, varierande och mycket stimulerande roll.
Undervisning och studieupplägg
Utbildningen sker under 2,5 år och motsvarar 500 YH-poäng, här ryms tre LIA-perioder, s.k. Lärande i arbete. De två första under åtta veckor och den sista under nio veckor. Här finns en otrolig möjlighet att skapa ett nätverk inför ditt framtida yrkesliv.
I utbildningen ingår 18 timmars lärarledd undervisning per vecka med skolans pedagogiska och engagerade lärare. Återstående tid sker betygsgrundande grupp- eller enskilda arbeten, där handledare alltid finns tillgängliga. På Fastighetsakademin finner du Sveriges mest eftertraktade fastighetsutbildningar.
Ansökan och behörighet
Ansökan
Ansökan till Fastighetsförvaltare görs online på yhantagning.se, där du skapar ditt konto och fyller i din ansökan.
Kom ihåg att boka tid för vårt antagningsprov på yhantagning.se i samband med din ansökan.
Behörighetskrav
- Grundläggande behörighetskrav (gymnasieexamen eller motsvarande)
- Godkänt betyg i Matematik 2
- Godkänt betyg i Svenska 2
Är du inte behörig men anser dig ha motsvarande kunskaper som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen kan du bekräfta detta genom behörighetsprov och därmed bli behörig.
Då antalet sökanden alltid är fler än antalet studieplatser sker urvalet genom antagningsprov. Proven, som genomförs på skolan, består av ett svenskaprov och ett matematikprov.
Examen, diplom m.m.
Yrkeshögskoleexamen
Efter utbildningen till Fastighetsförvaltare kan du, med mycket goda anställningsvillkor, arbeta som teknisk förvaltare, fastighetsingenjör, fastighetsförvaltare, projektledare, driftsansvarig, energistrateg, underhållschef, energiingenjör, driftingenjör, VVS-ingenjör m.fl.
Kostnader
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Yh-utbildningarna på Fastighetsakademin är avgiftsfria. Du betalar endast för litteratur och annat studiematerial.
Kursinnehåll
- Byggnadsteknik och - fysik
- Installationsteknik
- Kyl- och värmepumpsteknik
- Elteknik
- Styr- och övervakningssystem
- Energioptimering och effektivisering
- Underhållsteknik
- Företagsekonomi
- Investeringskalkylering
- Juridik
- Hyresrätt
- Upphandling och entreprenadjuridik
- Fastighetsföretagande
- Projektledning
- Ledarskap och kommunikation
- LIA 1 - Fastighetsföretagande
- LIA 2 - Teknik
- LIA 3 - Fastighetsförvaltning
- Examensarbete
Gör en intresseanmälan
Fastighetsakademin
Fastighetsakademin är en yrkeshögskola (Yh) som ägs och drivs av ett 60-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Skolan har sedan...
Läs mer om Fastighetsakademin Sverige AB och visa alla utbildningar