Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Arvidsjaur, Gällivare, Kiruna, Kramfors, Lycksele, Stockholm - Visa alla  
2 år - 400 yh-poäng
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Arvidsjaur
2022-08-22
Ansökan till HT 2022 är stängd

Gällivare
2022-08-22
Ansökan till HT 2022 är stängd

Kiruna
2022-08-22
Ansökan till HT 2022 är stängd

Kramfors
2022-08-22
Ansökan till HT 2022 är stängd

Redovisningskonsult

Redovisning är ett framtidsyrke att räkna med! Vill du kunna arbeta inom flera olika branscher med ansvar för den löpande redovisningen i verksamheten? Vår YH-utbildning ger dig kunskaperna du behöver för att påbörja din karriärresa.

På arbetsmarknaden finns det ett kontinuerligt växande behov av personer med kompetens inom redovisning. Exempel på yrkesroller är redovisningskonsult, redovisningsassistent, redovisningsekonom, redovisningschef och ekonomichef.

Behovet av redovisningskonsulter är stort inom hela Sverige. Utöver i Stockholm och på distans, är vi därför glada att även kunna erbjuda denna YH-utbildning i samarbete med lärcenter i sju olika kommuner. Det innebär att du kan studera i Arvidsjaur, Gällivare, Kiruna, Kramfors, Lycksele, Varberg och Vilhelmina.

Om YH-utbildning på FEI

FEI, Företagsekonomiska institutet, grundades 1888 och är än idag en av Sveriges främsta utbildningsaktörer. Vårt goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig som studerande en stor fördel – hela vägen från studier till arbete.

Tillsammans med ledningsgruppen, samarbetspartners och lärare ser vi till att våra YH-utbildningar är aktuella, efterfrågade på arbetsmarknaden och har hög kvalitet.

Studera var du än befinner dig med FEIFLEX

Alla YH-utbildningar genomförs med hybridkonceptet FEIFLEX som möjliggör att du kan delta på plats och på distans. Med vår ledande FEIFLEX-teknik får du den bästa studieupplevelsen – oavsett om du deltar i våra specialutrustade lokaler eller online.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet har du som uppfyller något av kriterierna

 • Har en gymnasieexamen från gymnasium eller kommunal vuxenutbildning

 • Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkten ovan

 • Bor i Danmark, Finland, Island, Norge och är behörig till motsvarande utbildning

 • Genom svensk eller utländsk utbildning, eller praktisk erfarenhet eller på grund av annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen

Kunskaper i svenska

Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att kunna klara av utbildningen.

Särskilt prov

De flesta utbildningar kommer ha ett urvalsprov. Alla behöriga sökande erbjuds att skriva provet som består av delar i svenska, engelska och matematik. 

Reell kompetens

Om du saknar grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper kan du ansöka baserat på reell kompetens, som FEI kan då göra en bedömning utifrån.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen. 

Kursinnehåll och upplägg

Utbildningens omfattning är 400 yhp (YH-poäng). Undervisning sker cirka två dagar per vecka. I studierna ingår även LIA-praktik, Lärande i arbete, på en arbetsplats.

Kurser som ingår i utbildningen

 • Affärsjuridik

 • Beskattningsrätt

 • Bokföring

 • Bokslut i aktiebolag

 • Deklaration

 • Ekonomistyrning

 • Examensarbete

 • IT-stöd i redovisningsarbetet

 • Koncernredovisning

 • LIA, Lärande i Arbete

 • Löneadministration

 • Mervärdesskatt

 • Årsredovisning och analys

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Fortsatta studier

Bygg på studierna och uppnå universitetsexamen

Om du läser en tvåårig yrkeshögskoleutbildning på FEI som leder till en YH-examen erbjuds du en unik möjlighet. När du är klar med dina YH-studier kan du bygga på med fortsatta studier för att uppnå en universitetsexamen till förmånliga villkor.

Läge och lokaler

Samarbetet med olika kommuner

Utöver i Stockholm och på distans, är vi mycket glada över att även kunna erbjuda utbildningen i samarbete med lärcenter i Arvidsjaur, Gällivare, Kiruna, Kramfors, Lycksele, Varberg och Vilhelmina.

Detta möjliggörs genom att studerande kan träffas på ett lärcenter i sin kommun och delta i lektionerna live online via vårt hybridformat FEIFLEX. Du får lokalt stöd och hjälp både under din studietid och inför LIA-praktik om du väljer detta alternativ – det är ett tryggt och modernt sätt att studera.

Studera var du än befinner dig

YH-utbildningen genomförs med vårt hybridformat FEIFLEX som ger dig möjlighet att delta på plats i FEI:s lokaler eller live online på distans. Vår ledande FEIFLEX-teknik garanterar en högkvalitativ studieupplevelse oavsett hur du väljer att delta.

Lokalerna i Stockholm är mycket centralt belägna på Kammakargatan, ett stenkast från Stureplan. Där erbjuder vi även ett studiecenter och FEI Restaurant & Lounge.

FEI – Företagsekonomiska Institutet

Varför studera på FEI Yrkeshögskola?

Varför studera på FEI Yrkeshögskola? Siktar du på en karriär inom ett framtidsyrke? Gå en YH-utbildning hos FEI, en av Sveriges äldsta och främsta utbildningsaktörer! Vårt goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig en stor fördel hela vägen...


Läs mer om FEI – Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Redovisningskonsult
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

FEI – Företagsekonomiska InstitutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Redovisningskonsult

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Redovisningskonsult från FEI – Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön