Sammanfattning
Komvux
Distans
100 gymnasiepoäng
Deltid
Distans
Startdatum: Löpande - Distans
folkuniversitet vuxengymnasium på distans - naturkunskap 2

Naturkunskap 2

På Folkuniversitetets distanskurs Naturkunskap 2 kan du själv lägga upp dina studier och läsa när det passar dig vilket innebär stora möjligheter att kombinera studier med arbete eller annan sysselsättning.

Naturvetenskapliga studier för hållbar utveckling
I denna distanskurs kommer du att utveckla dina kunskaper om naturvetenskapliga teorier och vetenskapligt arbetssätt. Du lär dig mer om universums utveckling och om evolutionen. Dessutom läser du om exempelvis människokroppen och om kopplingen mellan livsstil, miljöpåverkan och hälsa.

Kursen i Naturkunskap behandlar följande ämnen:

  • Universums utveckling som förklaring till materians uppkomst och jordens sammansättning.
  • Materians uppbyggnad, ämnens egenskaper, växelverkan, kretslopp och oförstörbarhet. Samband och skillnader mellan energi och materia.
  • Evolutionens mekanismer och organismers utveckling. Hur livets villkor och ekologi kan studeras på olika nivåer.
  • Människokroppens organ och organsystem, deras uppbyggnad, funktion, evolutionära utveckling och växelverkan med omgivningen.
  • Organiska och oorganiska ämnen i vardag och samhälle. Industriella processer, teknikutveckling och miljöperspektiv som rör framställning av moderna material, livsmedel och andra produkter.
  • Naturvetenskapliga arbetsmetoder, till exempel observationer, klassificering, mätningar och experiment samt etiska förhållningssätt och estetiska upplevelser kopplade till det naturvetenskapliga utforskandet.
  • Naturvetenskapligt förhållningssätt, hur man ställer frågor som går att pröva naturvetenskapligt och hur man går till väga för att ställa företeelser i omvärlden under prövning.
  • Hur naturvetenskap kan granskas kritiskt samt hur ett naturvetenskapligt förhållningssätt kan användas för att kritisk pröva ovetenskapligt grundade påståenden.
  • Naturvetenskapens betydelse för mänsklighetens kultur och världsbild. Upptäckter och framsteg inom till exempel medicin, energi och materialutveckling ur historiska, nutida och framtida perspektiv.

Förkunskaper

Förkunskaper

Kursen bygger på grundskolans kunskaper eller motsvarande.

Ansökan

Du kan boka kursen direkt på hemsidan.

Examen & Intyg

Betyg

Om en juridisk person (en organisation/företag men inte s.k. enskild firma) beställer och betalar för kursen ingår möjligheten att genomföra ett slutprov till betyg för en tilläggskostnad. Elever som läser mot betyg ska i samband med anmälan skicka in personbevis och kopia på gymnasiebetyg. Den juridiska personen ska skicka in en s.k. "Betygsbeställning".

Övriga deltagare kan ansöka om prövning hos Vuxenutbildningen i en kommun och på så sätt erhålla betyg. Kontakta Vuxenutbildningen i lämplig kommun för mer information.

Kostnader

Distanskursen i naturkunskap kostar 4'390 Kr.
Kostnader för kurslitteratur kan tillkomma.

Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans

Saknar du behörighet för att plugga på högskola eller universitetet? Behöver du en utbildning för att få ett jobb? Vill du själv kunna välja var, när och hur du ska studera? Gå en eller flera gymnasiekurser på distans! Folkuniversitetet arbetar...


Läs mer om Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Naturkunskap 2
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Recensioner

Det finns inga recensioner för Naturkunskap 2

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Naturkunskap 2 från Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön