Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskola
Ransäter
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-24 - Ransäter
Geijerskolan

Musikproduktionslinje

Fördjupa dina kunskaper inom musikproduktion!

Kursen vänder sig till Dig som vill fördjupa Dina kunskaper inom musikproduktion och ljudteknik, både live och i studio.

Under kursens gång får Du rikliga tillfällen att lära dig hantverkets grunder, genom inspelning och mixning av allt från körmusik och orgel till jazz och hårdrock, både live och i studio, på analog såväl som digital utrustning. Detta ger dig de verktyg du behöver för att självständigt kunna genomföra en musikproduktion, från förproduktion till färdigt fonogram.

Studiebesök och gästlärare/gästföreläsare förekommer i mån av intresse och möjlighet. Förberedande för högskolestudier i ljudteknik.

Du kommer huvudsakligen att arbeta på analogt mixerbord samt i Studio One och Apple Logic Pro.
Undervisning ges i praktisk och teoretisk ljudteknik (individuell och gemensam lektion), branschkunskap, musikteori, musikhistoria, arrangering och musikdata. Inspelningsprojekt och liveturnéer genomförs också varje termin med skolans övriga linjer.

Så ansöker du

För att bli antagen skall du ha:

  • Grundläggande behörighet
  • Tillräckliga förkunskaper på ditt instrument och i musikteori för att du ska kunna tillgodogöra dig undervisningen
  • Antagningsprov. Antagningsproven tar en dag.

Av schematekniska skäl kan du genomföra prov till maximalt tre olika profiler/utbildningar i samband med antagningsproven.

Följande moment ingår i proven:

Mixning: Sökande till producentutbildningen skall visa sina färdigheter i mixteknik och liveljud. En enkel mix med balanser, panorering och ev. EQ skall färdigställas vid provtillfället under ca 15 min. Målsättningen är att på ett någorlunda tydligt sätt ”presentera” låten för en tänkt lyssnare. Arbetsprov (egeninspelat) tas med till provtillfället.

Musikteori (gehör/musiklära): Ett enklare prov i gehör och musiklära av diagnostisk karaktär, avsett som vägledning vid sammansättningen av de nivåindelade undervisningsgrupperna i musikteori. Den som söker får visa sina kunskaper i genrekunskap, melodiminne, rytmdiktat och musiklära.

Provet i gehör omfattar rytmminne, rytmläsning, rytmdiktat, melodiminne, melodidiktat, ackordidentifikation och ackorddiktat.

I provet i musiklära ingår tonnamn och oktavbeteckningar, skalor, intervaller, fasta förtecken och ackordnotering.

Intervju: Skolan försöker ta reda på vilken person de har framför sig, om hon/han passar in i den grupp studenter som ska arbeta och fungera tillsammans under ett intensivt år. Helhetsintrycket är det viktigaste för skolan.

Examen & Intyg

Kursintyg.

Kostnader

En materialavgift tillkommer på 2500kr/termin.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i RansäterVill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger i Ransäter...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musikproduktionslinje
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Facebook

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musikproduktionslinje från Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: