Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Åtgärder mot brott - teoretiska och praktiska perspektiv

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Åtgärder mot brott - teoretiska och praktiska perspektiv

Kursen behandlar åtgärder mot deltagande i och utsatthet för brott. Effekter av olika åtgärdsinsatser på brottsnivån och andra sociala förhållanden betonas, liksom vilka förutsättningar som präglar framväxten av åtgärdsinsatser i offentlig och privat regi. Studenten tränas i att utforma och utvärdera åtgärdsprogram samt i att utveckla förståelse av de sociala reaktioner åtgärdsarbete kan möta. Etiska dilemman i åtgärdsarbete och kriminologins roll i samhället problematiseras särskilt.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

En kärnkurs om 15 hp på avancerad nivå inom det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet eller motsvarande kunskaper relevanta för huvudområdet kriminologi. För den som läst före 2007-07-01 gäller att minst 80 poäng inom det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet eller motsvarande kunskaper relevanta för huvudområdet kriminologi ger behörighet. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights