Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Biodiversitet - mönster och processer

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
10 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
10 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Biodiversitet - mönster och processer

Kursen täcker rumsliga mönster av biologisk mångfald, historisk biogeografi, artfördelningsmodellering och prognoser för mångfald, egenskapsutveckling i ett rumsligt och miljömässigt sammanhang, diversifieringsdynamik och rumslig prioritering av naturskydd.De sex ämnena kan förstås som följande frågor:- Var finns det flest arter och varför?- Varför lever olika organismgrupper i de regioner av världen där de lever?- Hur kommer olika arter att reagera på klimatförändringar och hur kan vi veta det?- Hur påverkar miljön hur arter utvecklas?- Varför har vissa grupper fler arter än andra och i vilken utsträckning relaterar det till var organismgrupperna lever?- Vilka områden och/eller arter är viktigast att skydda och varför?

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Minst 120 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp ska vara inom biologi och av dessa ska minst 15 hp vara fördjupning inom ämnet samt Engelska 6/Engelska B eller motsvarande.Samtliga studenter som är antagna till mastersprogrammet i biologi eller nordiska masterprogrammet i biodiversitet och systematik bedöms som behöriga att läsa kursen.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights