Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Botanisk ekofysiologi ur ett klimatperspektiv

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Botanisk ekofysiologi ur ett klimatperspektiv

Kursen ger fördjupade kunskaper i hur landväxters fysiologi, funktion och tillväxt svarar på olika miljöfaktorer samt hur detta i sin tur påverkar storskaliga ekosystemprocesser, såsom produktion av biomassa, lagring av kol, cirkulering av vatten och näring, samt reglering av klimatet på lokal och global skala. Särskild vikt läggs vid hur växter och ekosystemprocesser påverkas av globala miljöförändringar såsom stigande temperatur och koldioxidhalt, förändrad nederbörd och luftföroreningar. Kursen är interaktiv och innehåller, förutom föresläsningar, praktiskt arbete i fält och på lab, teoretiska modelleringsövningar, egna presentationer och diskussionsseminarier. Undantaget föreläsningarna är alla kursmoment obligatoriska, eftersom de utvecklar de färdigheter och förhållningssätt som ingår i kursmålen på ett sätt som inte är möjligt genom självstudier. Kursen består av ca 10 veckors heltidsstudier och är indelad i två delar: teori 9 hp och projektarbete 6 hp.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Minst 120 högskolepoäng (hp), varav minst 30 hp i Biologi samt ytterligare 30 hp på fördjupningsnivå inom Biologi/Miljövetenskap/Kemi/Geologi/Fysik, eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights