Djurens beteende

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Djurens beteende

Kursen vändersig till nyfikna som vill veta mer om djurs beteenden, hur man kan förstå olikabeteenden, hur de har uppstått evolutionärt och hur de fungerar fysiologiskt. Delarav undervisningen är förlagd vid Universeum och djuren används då som exempeloch studieobjekt.

Kursen äruppbyggd kring föreläsningar, kursbok (Essential Animal Behavior, av G Scott),praktiska övningar och en självständig litteraturuppgift. Moment som ingår:beteendeekologi, fysiologi (nervsystem & hormoner), motivation, inlärning,kommunikation, födosök, undgå predation och fortplantning. Föreläsarna forskarinom ämnena som de föreläser i. Fokus ligger genomgående på beteende hos vildadjur, men även tamdjurs och människans beteende kommer delvis att beröras.

Kursen ges påkvartsfart, 16 tillfällen kvällstid (2 timmar/vecka).

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Djurens beteende

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön