Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Ekologi och fiskevård i rinnande vatten

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Ekologi och fiskevård i rinnande vatten

Kursen ger kunskaper om de abiotiska och biotiska faktorer i ett vattendrag som skaparoch förändrar ett vattendrag samt hur dessa relaterar till och påverkas avintilliggande terrestra ekosystem. Fokus ligger på ekologiska processer;konkurrens och predation, samt födovävar och trofisk dynamik men ävennäringsämnestransporter och flödesberäkningar är viktiga moment.

Storvikt läggs också vid praktisk habitatvård och fiskevård, du kommer att fåträning i olika metoder för att skatta produktionen av fisk (elfiske) samtrestaurering av habitat i rinnande vatten enligt standardiserade metoder.Bestämningsövningar, där du lär dig att identifiera olika bottenlevandeorganismer och dess ekologiska roll är ett annat viktigt moment.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs:Alternativ 1 Minst 120 högskolepoäng (hp), varav minst 30 hp i Biologi samt ytterligare 30 hp på fördjupningsnivå inom Biologi/Miljövetenskap/Kemi/Geologi/Fysik, eller motsvarande.Alternativ 2 90 hp godkänt av 120 hp på kurser inom de två första åren på Marin vetenskap, kandidatprogram, Göteborgs universitet eller motsvarande. Dessutom krävs minst en godkänd fördjupningskurs i biologi, 15hp.För båda alternativen krävs dessutom språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights