Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Ekonomistyrning

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Ekonomistyrning

Kursen inleds med att lyfta fram ekonomistyrningens syfte, och att peka på dess eviga problem och möjligheter. Med utgångspunkt i tidigare identifierade ekonomistyrningsproblem görs därefter en fördjupning i relevanta teorier som kan öka förståelsen för ekonomistyrningens syften, möjligheter, implementering, användning och förändring. Utifrån aktuell forskning problematiseras olika ekonomistyrningsmodellers principer, och de effekter som uppmärksammats blir belysta. Ett återkommande inslag under kursen är muntlig och skriftlig diskussion av case/fallbeskrivningar.Kursen är indelad i ett antal olika teman som vart och ett avhandlas under ungefär en vecka. Teman är indelade efter ekonomistyrningsprinciper och teoretiska perspektiv. Varje tema inleds med en introduktion till temat och de särskilda problem som adresseras och de uppgifter studenterna ska arbeta med i form av analys av fall, texter och praktikuppgifter. Varje tema avslutas med antingen en inlämningsuppgift eller en muntlig presentation eller diskussion. Kursen avslutas med en inlämningsuppgift i form av en analys av ett fall.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Kandidatexamen, 180 hp, med minst 60 hp inom något av ämnena företagsekonomi, förvaltningsekonomi, hälso- och sjukvårdsadministration, nationalekonomi, offentlig förvaltning eller motsvarande svensk eller utländsk examen. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights