Engelska: Vetenskapligt skrivande på engelska

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Göteborg
Sista ansökan: 2024-10-15

Engelska: Vetenskapligt skrivande på engelska

Kursen riktar sig till studenter på avancerad nivå (Magister och Master), samt till doktorander. Kursdeltagarna ska helst befinna sig i skrivfasen av sin uppsats, men det går även att läsa kursen utanför uppsatsskrivandet. I kursen diskuteras frågor av relevans för akademiskt skrivande på engelska med särskilt fokus på uppsats- och avhandlingsskrivande (Magister, Master, PhD). Olika genrer (t.ex. titel, abstrakt, introduktion, diskussion) utforskas inom ett brett spektrum av discipliner med utgångspunkt i deltagarnas egna ämnesområden. Det innebär att även om kursen erbjuds vid Humanistiska fakulteten, kan deltagare från andra discipliner dra nytta av kursen. Kursen har ett praktiskt perspektiv, dvs. att kursdeltagarna arbetar med sina egna och andras texter  genom analyser och diskussioner. Dessutom erbjuder kursen goda möjligheter att träna på det innehåll som diskuteras. Observera att detta inte är en språkfärdighetskurs, men utgår ifrån att deltagarna redan har en god nivå i engelska språket.

För dig som inte uppfyller de formella förkunskapskraven erbjuder vi ett prov som visar om du har motsvarande kunskaper. Du får tillgång till detta prov genom kontakt med studievägledningen i ämnet: studievagledning.engelska@sprak.gu.se Ta kontakt med studievägledningen i samband med att du ansöker till kursen.

Förkunskaper

  Kandidatexamen eller motsvarande. Skriftlig språkfärdighet från fortsättningskursen EN1210 eller IELTS 7.5, ingen del under 6.5, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Engelska: Vetenskapligt skrivande på engelska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön