Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Estetik och modernitet

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Estetik och modernitet

Kursen studerar idéer inom det estetiska fältet i modern tid genom att fokusera på ett litet urval källtexter som haft betydande verkningshistoria. Dessa källor diskuteras ingående på seminarier, ledda av lärare.Genom att begränsa källorna såväl numerärt som kronologiskt syftar upplägget till fördjupat tolkningsarbete, i kontrast till det slags övergripande och heltäckande ambition som i regel kännetecknar introduktionskurser i estetikens idéhistoria.Den fokuserade läsarten och den dialogiska kunskapsbildningen struktureras tematiskt genom historiska kontextualiseringar av relevans för den valda primärlitteraturen, där intresse fästs vid den estetiska diskursens betydelse för modernitetens kultur och tankeliv.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 hp med progression i något ämne där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Sv 3 och Eng 6.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights