Europeisk integration: aktuell forskning och teori

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
10 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Europeisk integration: aktuell forskning och teori

Kursen innehåller den teoretiska grunden för ett brett tvärvetenskapligt och problemorienterat förhållningssätt till den europeiska integrationen. Syftet är att öka den teoretiska förståelsen av juridiska, politiska, ekonomiska och sociala aspekter av den europeiska integrationsprocessen, genom att presentera olika infallsvinklar på ämnet och förståelse för de aktuella europeiska fenomenen. Studenterna kommer att lära sig om institutionerna, deras processer, praxis och problemen med europeisk integration samt få en översikt över och förmåga att muntligt och skriftligt kritiskt reflektera över och diskutera aktuell teori och forskning om olika processer för europeisk integration. Kursen är baserad på tematiska föreläsningar, seminarier och studenternas egna presentationer. Under kursens gång deltar förläsare från olika akademiska discipliner med olika infallsvinklar på den europeiska integrationen, vilket ger kursen en tvärvetenskaplig karaktär och ger studenterna inblick i de teoretiska och praktiska erfarenheter från olika områden inom europeiska studier.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs en kandidatexamen (180hp) med minst 90hp i på varandra byggande kurser inom en och samma samhällsvetenskapliga disciplin eller motsvarande. Studenter vid juristprogrammet är också behöriga efter tre års studier (180 hp, motsvarande en kandidatexamen). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Europeisk integration: aktuell forskning och teori

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön