Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Europeiska gränsland

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
10 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
10 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Europeiska gränsland

Den här kursen erbjuder ett långt historiskt perspektiv på tillkomsten av Europa, som en intellektuell konstruktion, såväl som ett geografiskt och kulturellt rum. Kursen problematiserar områden, folk, marknader, och gränser, såväl som kunskapscirkulerande praktiker. Kursen har ett tvärvetenskapligt perspektiv och undersöker ett antal gränsomårdens historia det vill säga, områden som karaktäriseras av snabba förändringar och fluiditet, och som definieras av konflikter och förhandlingar om samhällets regler och normer, och som är belägna mellan juridiska och kulturella regimer. Ett fokus på nyckelgränsområden i Europa så som Atlanten, Medelhavet, Balkan, eller de tyska Elbeträsken erbjuder studenten verktyg för att analysera hur människor, varor och idéer rörde sig och formade den europeiska integrations- och gränsdragningsprocessen. En fördjupad förståelse av gränsland och deras kvarlevande betydelse kommer också att förtydliga komplexiteten i interaktioner mellan centrum och periferi, såväl som mellan det lokala och det kontinentala genom Europas historia.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs en kandidatexamen (180hp) med minst 90hp i på varandra byggande kurser inom en och samma samhällsvetenskapliga disciplin, humanistiska disciplin eller motsvarande. Studenter vid juristprogrammet är också behöriga efter tre års studier (180 hp, motsvarande en kandidatexamen). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights