Europeiskt kulturarv och identitet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
10 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Europeiskt kulturarv och identitet

Den här kursen behandlar och historiserar samtida integrations- såväl som disintegrationsprocesser i Europa, och föreställningar om det europeiska idag. Frågor om kulturarv och identitet är nära länkade till politiska och ekonomiska frågor. Studenter kommer att lära sig att analysera samtida europeiska processer utifrån politiska såväl som sociala perspektiv, för att uppnå en djupgående förståelse av Europas historia. Kursen relaterar flera olika föreställningar om vad det innebär att vara europé, till andra konkurrerande, komplementerande och direkt motsatta identiteter, genom att analysera konstruktionen av historia och minne inom europeiska institutioner.

Kursen ges av representanter från olika akademiska discipliner med olika perpsektiv på europeisk integration, kulturarv och identitet. Kursens tvärvetenskaplighet erbjuder studenter såväl teoretiska insikter som praktiska erfarenheter av olika fält inom europakunskap.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs en kandidatexamen (180hp) med minst 90hp i på varandra byggande kurser inom en och samma samhällsvetenskapliga disciplin, humanistiska disciplin eller motsvarande. Studenter vid juristprogrammet är också behöriga efter tre års studier (180 hp, motsvarande en kandidatexamen). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Europeiskt kulturarv och identitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön