Evolutionär genomik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Göteborg
Sista ansökan: 2024-10-15

Evolutionär genomik

I kursen lär du dig hur och varför arvsmassor förändras som en funktion av tid och miljöskiften, såsom antibiotika-användning, klimatförändringar eller avel för önskade egenskaper. Kursen kommer att ge dig en grundlig molekylär förståelse av de krafter som verkar på arvsmassors innehåll och organisation, och möjliggöra för dig att dra slutledningar om, och förutsäga, de evolutionära och egenskapsmässiga konsekvenserna av genetiska variationer mellan individer. Du kommer att tillägna dig verktyg såsom kopplings och genomvid associations analys samt experimentell och riktad evolution för att forma liv till önskade former. Ämnen som behandlas i kursen inkluderar molekylär evolution, evolutionär och komparativ genomik, populationsgenomik, och genetisk epidemiologi. Kursen undervisas på engelska.

Förkunskaper

Godkända baskurser i biologi omfattande 60 hp i ämnesområdena cellbiologi, molekylär genetik, evolution, botanisk och zoologisk fysiologi, ekologi samt biodiversitet och systematik eller motsvarande.Dessutom krävs en godkänd fördjupningskurs i biologi om 15 hp samt Engelska B. En av kurserna, Avancerad funktionsgenomik, BIO406, Avancerad bioinformatik, BIO403, Genetik, BIO555 eller Bioinformatik och Funktionsgenomik, BIO210 rekommenderas.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Evolutionär genomik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön