Sök utbildning 👉
Högskola / Universitet

Förberedande kurs i svenska som främmande språk

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Förberedande kurs i svenska som främmande språk

Kursen SW1703 *Förberedande kurs i svenska som främmande språk*, ger ökade färdigheter i att förstå, tala och skriva svenska genom övningar i hörförståelse, uttal och muntlig interaktion, muntlig produktion och skriftlig färdighet med inriktning mot högskolestudier och/eller arbetsliv. Kursen behandlar även den svenska universitetsvärldens övergripande struktur och organisation inklusive studentserviceverksamhet. Godkänt resultat på kursen ger behörighet att fortsätta på SW1705 *Behörighetsgivande kurs i svenska som främmande språk* som har för mål nivå C1 enligt Europarådets självbedömningsskala motsvarande SV3/SVA3.Kurserna SW1703 *Förberedande kurs i svenska som främmande språk* och SW1705 *Behörighetsgivande kurs i svenska som främmande språk* ersätter den tidigare kursen SW1702 *Behörighetsgivande kurs i svenska för nyanlända*.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska och engelska). Utöver den grundläggande behörigheten krävs godkänt resultat på antagningsprovet till kursen.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights