Fysisk oceanografi I

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Fysisk oceanografi I

Kursen ger en grundläggande introduktion av principerna som styr strömningen i havet på olika skalor från de minsta turbulenta virvlarna till den storskaliga cirkulationen i oceanerna. En stor vikt ligger på att beskriva olika fysiska fenomen med hjälp av ett kvantitativt matematiskt uttryckssätt. Många strömningsproblem kräver numeriska metoder för att lösas och kursen innehåller datorövningar där man gör numeriska lösningar.

I kursen behandlas följande moment: Grundläggande egenskaper för en vätska (inklusive de styrande ekvationerna för masskonservering, momentum och energi), koordinatsystem och effekter av jordrotation, förenkling av ekvationerna med hjälp av dominerande rums- och tidsskalor, laminära flöden, diffusionsprocesser, vorticitet, geostrofiska flöden, termisk vind, turbulens, friktionseffekter, Ekmanlager samt grundläggande oceancirkulation.

Förkunskaper

120 hp genomgångna kurser inom det naturvetenskapliga fältet varav minst 15 hp i matematik (analys och linjär algebra).

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Fysisk oceanografi I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön