Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Internationell hantering av biologiska naturresurser

Längd
5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Internationell hantering av biologiska naturresurser

I denna kurs kommer du att få insyn i en rad internationella konventioner som rör bevarande av den biologiska mångfalden.Vi diskuterar även EU-direktiven som handlar om hållbar utveckling och på vilket sätt de implementeras i de nordiska länderna. Du lär dig om rödlistning som klassifikationssystem och dess vetenskapliga bakgrund och inte minst diskuteras hur biologisk mångfald kan bevaras in situ och ex situ och vilken roll genbanker och museisamlingar spelar i sammanhangen. I ett individuellt projektarbete lägger vi fokus på arter som lyfts fram i internationella konventioner eller nationell lagstiftning. För den art du väljer ut beskrivs den biologiska bakgrunden, de särskilda förhållanden som lett till dess status som utrotningshotad samt det skydd som arten ges genom internationell lagstiftning och avtal.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Kandidatexamen i biologi eller miljövetenskap med inriktning mot biologi samt minst 10 hp fördjupning i systematik inom valfri organismgrupp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights