Kulturmöten och Mellanösterns religioner, grundkurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Kulturmöten och Mellanösterns religioner, grundkurs

Hur ser det religiösa landskapet ut i Mellanöstern? Vilken roll spelar religion i Mellanöstern förr och nu, för den enskilde individen och för hela samhällen? Vilken betydelse har religion och religiösa trosföreställningar i de kulturmöten, konflikter och fredssträvanden som äger rum i Mellanöstern?

Detta är några av de frågor du får diskutera och fördjupa dig i här. Kursen ger en orientering om den religiösa och politiska situationen i Mellanöstern och behandlar såväl historiskt avgörande skeenden som dagsaktuella händelser. Staten Israels instiftande, den arabiska våren, islamiska statens (IS) framfart i Syrien och Irak, pilgrimsvandringar och religiös turism i Israel, fredsaktivism och religiöst motiverad terrorism är endast några exempel på vad som kommer att tas upp inom ramen för kursen.

 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturmöten och Mellanösterns religioner, grundkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön