Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Laboratoriemedicinska metoder för avancerade terapiläkemedel (ATMP)

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Laboratoriemedicinska metoder för avancerade terapiläkemedel (ATMP)

Avancerade terapiläkemedel (ATMP) förväntas öka inom svensk-hälso- och sjukvård under de närmaste åren. Kursen syftar till att ge studenterna en introduktion till området samt praktiska färdigheter för att arbeta med gen- cell- och vävnadsterapier.Kursen introducerar områdets möjligheter idag och i framtiden samt ger en grundläggande kunskap om utveckling, framställning och användning av avancerade terapiläkemedel.
Kursen fokuserar på arbete enligt Good Manufactureing Practice (GMP) och kvalitetskontroll.I kursen ingår praktiska moment för att träna exempelvis aseptisk teknik och renrumsarbete. Kursen diskuterar risker för kontamination och arbete i öppna respektive slutna system. Kursen tar upp laboratoriemedicinska metoder som används för att säkerställa kvalitet, så som mikrobiologiska tester, tester av viabilitet med mera.Dokumentationskrav enligt gällande regelverk inom området ingår i kursen.Kursen omfattar också hantering av patientmaterial och materialets betydelse för framställningen samt hur en eventuell donator kan matchas med patienten.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Kandidatexamen eller yrkesexamen om 180 högskolepoäng inom biomedicinsk laboratorievetenskap eller motsvarande inom vård, medicin, farmaci, naturvetenskap. Språkkrav Engelska 6.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights