Biomarkörer inom molekylär medicin - masterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Skövde
120 hp
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Biomarkörer inom molekylär medicin - masterprogram

Om programmet

Det tvååriga masterprogrammet fokuserar främst på fördjupade och forskningsinriktade studier inom molekylärbiologi, bioinformatik och systembiologi. Stor vikt läggs på självständigt laborativt arbete och datorbaserad analys av experimentella biologiska data. Du som läser programmet ska tycka om att arbeta både på labb och framför datorn med olika analyser.

Det här läser du på programmet

Under den första terminen lär du dig grunderna i labbarbete, biostatistik och bioinformatik. Du läser även en kurs i biomarkörer inom molekylär medicin. Andra terminen fokuserar på analys av experimentell biologisk data, både med hjälp av olika systembiologiska metoder och mer avancerad biostatistik. Du läser avancerade kurser i systembiologi, expressionsanalys, multivariat analys, analys av biomarkördata samt Next generation sequencing, NGS. I dag är NGS ett av de hetaste områdena inom biovetenskap och efterfrågan på kompetens är stor. Huvudfokus under den här delen av studierna är analys av experimentella biologisk data, främst för att du ska lära dig identifiera, verifiera och validera biomarkörer inom molekylär medicin med hjälp av olika systembiologiska metoder. Genom att använda olika multivariata tekniker kommer du att lära dig att kombinera biomarkörer för att kunna diagnostisera sjukdomstillstånd.

Programmet avslutas med ett examensarbete på 45 högskolepoäng där du använder dina teoretiska och laborativa kunskaper för att lösa ett relevant forskningsproblem inom systembiologi (med ett fokus på biomarkörer inom molekylär medicin). Examensarbetet utför du individuellt under ledning av handledare och du kan göra det antingen på Högskolan i Skövde, vid ett av våra 15 partnerföretag eller externt vid ett annat lärosäte eller företag i Sverige eller utomlands.

All undervisning på programmet sker på engelska.

Jobb efter examen

Efter avslutade studier kan du arbeta på till exempel analys- och läkemedelsföretag, sjukhus eller vid företag i biotekniksektorn.

Läsa vidare efter programmet

Efter masterprogrammet Biomarkörer inom molekylär medicin kan du fortsätta med forskarstudier på universitet i Sverige eller utomlands.

Forskning inom området

Flera av forskargrupperna inom systembiologicentrum på Högskolan i Skövde arbetar med biomarkörer. Det pågår bland annat omfattande forskning för att hitta biomarkörer för att snabbare kunna diagnostisera sepsis.

Möjlighet till utlandsstudier

Under förutsättning att du själv hittar en studieplats är det är möjligt att genomföra metoddelen av ditt examensarbete vid ett lärosäte utomlands.

Förkunskaper

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom det biologiska eller medicinska området (eller motsvarande) omfattande minst 180 högskolepoäng. Med det biologiska området åsyftas här program med exempelvis molekylärbiologisk, biokemisk, mikrobiologisk eller fysiologisk inriktning. Med medicinska området åsyftas här program i huvudsak inriktade mot biomedicin men även program inriktade mot farmakologi. Vidare krävs godkänt betyg i Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Urval

Avklarade högskolepoäng.

Språk

Undervisningen ges på engelska.

Examen & Intyg

Masterexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Biomarkörer inom molekylär medicin - masterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Biomarkörer inom molekylär medicin - masterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Biomarkörer inom molekylär medicin - masterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön