Masterprogram i Entreprenörskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Masterprogram i Entreprenörskap

A ship in the harbor is safe, but that is not what ships are built for- John A. Sedd.
Vårt masterprogram i Entreprenörskap speglar Sedd's ordspråk med en uppmuntran om att våga lita på ens förmåga att vända idéer till affärsmöjligheter. Det vill säga, att inte enbart fokusera på vetenskaplig och praktisk kunskap.

Du kommer att förbättra din företagarförmåga och öka din kunskap om hur man identifierar, fångar och skapar värde för industri och samhälle.

Om utbildningen

All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them- Walt Disney
Disneys ord understryker andemeningen i vårt program vilket kommer inspirera dig att följa dina företagsmässiga och innovativa idéer fram till att nå ett resultat. Vi siktar på att utveckla företagare och intraprenörer till att inneha starka analytiska och kreativa förmågor, samt erfarenheten av att hantera komplexa kunskapsområden och marknader. 

Ett integrerande, internationellt och interaktivt perspektiv

Mycket av ditt kursarbete görs projektgrupper, där kunskap inom samarbete och projektledning kommer i fokus. En blandning av discipliner behövs för att kunna skapa nya företag och nya affärsområden i befintliga företag. Dina gruppmedlemmar kommer att ha kompletterande internationell bakgrund, inom företags- eller nationalekonomi, handel, ingenjörsteknik, naturkunskap och juridik. Studentgruppen du blir en del av är dynamisk och internationell vilket innebär globalt nätverk av kontakter.

Detta ger erfarenheter i hur olika kompetenser och perspektiv kan komplettera varandra i verkliga affärssituationer med entreprenörskap i fokus. Genom att öka kunskapen om hur dessa ämnen hänger ihop och kan integreras kommer du få en djupare förståelse för de kunskaper och verktyg du behöver i din karriär. För detta förbereder vi dig, oavsett om hur du vill rikta dig mot entreprenörskap i framtiden; genom exempelvis en karriär inom entreprenörskap, på ett entreprenörscenter, ett förvaltningsorgan eller ett företag som hanterar entreprenörsfirmor- eller aktiviteter.

Praktiskt lärande

Vi erbjuder en komplett företagsskapande process inom vårt program, där du utvecklar dina projektledarfärdigheter. Du kommer att utveckla dina kunskaper i en kreativ inkubationsmiljö med support och resurser från Göteborgs universitet och Göteborgs egna inkubator; GU Ventures. Entreprenörskap kräver självförtroende och samtidigt förmågan att hantera förändring och osäkerheter.

Våra lärandemål är designade för att hjälpa dig att bilda dina egna perspektiv, färdigheter och erfarenheter som behövs för en framtida entreprenörsroll. Vår individuellt inriktad lärandeprocess kommer att utveckla dina analytiska och reflekterande förmågor i relation till entreprenörskapsrelaterade processer och aktiviteter. Från dag ett kommer du att vara involverad i utvecklingen av dina egna idéer och levande projekt. Du kommer också i en tidig fas att få jobba med att förbättra och anpassa affärsmodeller mot existerande nystartande företag.

Personlig utveckling och företagsutveckling

Vårt program erbjuder djupgående inlärning av innovation och entreprenörskap i en kombination av teoretiskt driven kunskap, exponering för god praxis, och praktisk erfarenhet. En viktig del av programmet är att utveckla dina personliga och professionella förmågor, som är avgörande för att driva entreprenörskap framgångsrikt.  Vi fokuserar på dina styrkor och beteendestilar samt hur de kan användas i ett multidisciplinärt team. Detta ger dig möjligheten att hantera och mildra konflikt i grupp vilket oftast leder till högpresterande samarbete. Du kommer lära dig att applicera strategier för förhandlingsteknik, att hantera motsättning till nya idéer och att framgångsrikt presentera och få gehör för dina idéer.

Förkunskaper

Generella förkunskapskrav:  En kandidatexamen (motsvarande 180 högskolepoäng, hp) från ett internationellt erkänt universitet och kunskaper i engelska motsvarande studier i engelska på gymnasienivå, s.k. kurs Engelska 6/Engelska B eller motsvarande nivå från ett internationellt erkänt test. För mer information om de generella förkunskapskraven, se www.universityadmissions.se (engelska) och www.antagning.se (svenska).  Programspecifika förkunskapskrav:   Minst 15 hp i kurser inom ämnesområden relaterade till företagsekonomi, nationalekonomi, industrial management, innovation och/eller entreprenörskap, samt minst 15 hp i statistik eller 7,5 hp i statistik och 7,5 hp i kvantitativ metod och/eller matematik.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i Entreprenörskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön