Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Mikroteori

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Mikroteori

Kurserna på fortsättningsnivå kan sökas i kurspaket på 30hp (NEK20) eller varje kurs för sig om du endast ska läsa någon enstaka kurs.

Mikroteori, 7,5 hk (NEK203)

Kursen syftar till att ge fördjupade kunskaper i den mikroekonomiska teorin. Teorin för de enskilda konsumenternas och producenternas beteenden fördjupas och knyts samman i teorin för den allmänna jämvikten. Avvikelser från den fullkomliga konkurrensmodellen i form av till exempel konkurrensbegränsningar och externaliteter studeras. Teorierna utformas i matematisk form

 i högre grad än i grundkursen. En kurs i mikroekonomi är en god inkörsport till andra något mer specialiserade kurser såsom finansiell ekonomi, offentlig ekonomi eller miljöekonomi, vilka i sin tur kan leda till uppsatsskrivande där teorier och statistiska metoder användes.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 30hp genomgångna studier i nationalekonomi, varav minst 15hp, inklusive en grundkurs i mikroekonomi, skall vara med godkänt resultat.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights