Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Muntlig engelska i teori och praktik

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Muntlig engelska i teori och praktik

Kursen riktar sig till blivande engelsklärare och fokuserar på utveckling av kursdeltagarnas muntliga språkfärdighet i engelska. Färdighetsträningen består huvudsakligen av konversationsövningar som tar sin utgångspunkt i teoretiska texter om fonetik och uttal i engelskan ur ett didaktiskt perspektiv. Studenterna tränar dels på att läsa och själva använda fonetisk transkription, dels på att överföra de teoretiska kunskaperna till konkreta undervisningssituationer. Inom kursen ges även en orientering om betydande standardvarianter av engelska.

Kursen har schemalagd undervisning online.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs utöver grundläggande behörighet i svenska 3/svenska som andraspråk 3/TISUS och engelska 6/IELTS 6,5/TOEFL 580 i alla delar, godkänd grundkurs i engelska 1-30 hp eller motsvarande, samt godkänd fortsättningskurs 31-60 hp eller motsvarande.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights