Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Naturbaserade lösningar - potential, fallgropar och målkonflikter

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Naturbaserade lösningar - potential, fallgropar och målkonflikter

Kursen ger avancerad kunskap om definition, betydelse, fallgropar och användning av olika natrubaserade lösningar (Nature based solutions, NBS) för att hantera miljö- och samhällsproblem. Kursen ger först en bred bakgrund om olika typer av NBS och fokuserar därefter på några av dem för att ge djupare kunskap, inklusive exempel från skogsbruk, stadsmiljöer och landskapsförvaltning. Kursen kommer att behandla NBS ur ett internationellt perspektiv (t.ex. IPCC, IPBES och EU-kommissionen) men kommer också att titta på hur konceptet används på nationell nivå, inklusive lokala exempel.

Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, seminarier, övningar och studiebesök. Under kursen ska flera skriftliga rapporter från seminarier och övningar lämnas in samt presenteras muntligt. Kursen har ett aktivt lärande, vilket innebär att studenterna förväntas delta i diskussioner, grupparbeten och seminarier. Förutom föreläsningar är alla kursmoment obligatoriska då de utvecklar de färdigheter och förhållningssätt som ingår i lärandemålen på ett sätt som inte är möjligt genom självstudier. Kursen omfattar 4,5 veckors heltidsstudier och ger 7,5 hp.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

120 hp, varav minst 90 hp i naturvetenskap (biologi, kemi, geovetenskap, miljövetenskap med naturvetenskaplig inriktning, fysik) och minst 15 hp i miljövetenskap, eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights