Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Ornitologi

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Ornitologi

Allt fler blir intresserade av fåglar på grund av deras skönhet, intressanta beteenden och av många andra skäl. Nu har du chansen att läsa en högskolekurs som enbart fokuserar på fåglar! Varför ser en viss fågel ut på ett sätt, och en annan på ett annat? Och varför ser en fågel ens ut som en fågel från första början? Under den här kursen dyker vi ner i fåglarnas fängslande värld och lär oss mer om deras utseende men också liv i övrigt. Vi går igenom deras livsmiljöer, beteenden och mycket mer. Vi får också lära oss grunderna för fältbestämning och träna på att identifiera fåglar i deras naturliga miljöer.Om utbildning:
Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om fåglar och deras liv. Den ger grundläggande kunskaper om fåglarnas evolution och inbördes släktskap samt deras byggnad, fysiologi och ekologi. Vi går också igenom fältbestämning av fåglar både i teorin och i praktiken. Helt enkelt en bred och introducerande kurs i "ornitologi", alltså vetenskaplig forskning om fåglar.Undervisningen:
Kursen är uppbyggd kring föreläsningar, studiebesök och exkursioner. Undervisningen sker mestadels kvällstid på vardagar, men enstaka studiebesök eller exkursioner kan ske på en helgdag. Undervisningen är på kvartsfart.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights