Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Retorik och argumentation

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Retorik och argumentation

Kursen syftar till att förmedla teoretisk kunskap och praktiska färdigheter för att bättre kunna förstå, analysera och kritiskt granska egna och andras argumentationer samt kommunikation mer generellt. I kursen behandlas argumentationsanalys och retorik.

Argumentationsanalysen tillhandahåller verktyg för att beskriva och värdera en argumentation. Hur ser den argumentativa strukturen ut? Presenteras goda skäl att acceptera argumentationens ståndpunkt? Dessa verktyg är även till hjälp vid konstruerandet av en egen argumentation. Retoriken tillhandahåller i sin tur verktyg för att förstå ytterligare dimensioner i en argumentation. Hur etableras exempelvis förtroende och känslor för att nå anslutning till en ståndpunkt?

Kursen ger verktyg för såväl analys som produktion av tal och text.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 eller Svenska som andraspråk B/Svenska som andraspråk 3 och Engelska B/Engelska 6.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights