Språklig kommunikation

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Språklig kommunikation

Kursen språklig kommunikation är till för dig som lära dig mer om kommunikation ur ett språkvetenskapligt perspektiv. Kursen tar upp skillnader mellan tal och skrift och vilka förutsättningar som dessa erbjuder för olika typer av kommunikation i olika situationer. Du kommer få lära dig om teorier och metoder från samtalsanalys, sociolingvistik och språkfilosofi, och använda dessa för att analysera språk i kontext och sociala och kulturella aspekter av språklig kommunikation, samt kritiskt värdera olika möjliga tolkningar av språkligt material. 

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 eller Svenska som andraspråk B/Svenska som andraspråk 3 och Engelska B/Engelska 6.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Språklig kommunikation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön