Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Växtbioteknik - land och hav

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Växtbioteknik - land och hav

Inom bioteknik används cell- och molekylärbiologiska metoder för att förändra vissa egenskaper hos en viss organism. Den har varit särskilt framgångsrik när den tillämpats på landväxter, särskilt i många olika grödor som är viktiga för jordbruk globalt. Tekniken har nu använts på landväxter i mer än 30 år, och den fortsatta utvecklingen förväntas accelerera i framtiden. Däremot är biotekniska tillämpningar på marina fotosyntetiska organismer en relativt ny företeelse, även om många nya spännande framsteg har genererat ett stort intresse. Kursen syftar till att ge teoretiska och praktiska insikter i modern bioteknik som tillämpas på både landbaserade växter och marina fotosyntetiska organismer. Undervisningen kommer att fokusera på föreläsningar och gruppdiskussioner, samt experimentellt arbete som täcker utvalda ämnen inom växtbioteknikområdet.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Godkända baskurser i biologi omfattande 60 hp i ämnesområdena cellbiologi, molekylär genetik, evolution, botanisk och zoologisk fysiologi, ekologi samt biodiversitet och systematik, eller motsvarande. samt Engelska B.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights