Växtekologi ur ett klimatperspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Göteborg
Sista ansökan: 2024-10-15

Växtekologi ur ett klimatperspektiv

Varför växer vissa växtarter här men inte där? Vilka faktorer avgör var en viss art kan överleva? Varför är mångfalden så mycket större i vissa regioner än i andra? Hur kan så många arter samexistera? Detta är några av de grundläggande frågor som ekologer har diskuterat (och argumenterat om!) i århundraden. I den här kursen kommer vi att lära oss att besvara många av dessa frågor och tillämpa denna kunskap på en värld i snabb förändring. Vad säger vår förståelse av processerna om hur olika växter reagerar på miljöförändringar? Vilka arter kommer att bli vinnare och förlorare på miljöförändringarna? Var kommer mångfalden att minska (eller öka!) mest under klimatuppvärmningen? Och vad - om något - bör vi göra för att förhindra förlusten av biologisk mångfald?

Kursen är mycket interaktiv och innehåller, förutom föreläsningar, praktiskt arbete i fält och laboratorium, diskussionsseminarier, teoretiska övningar samt individuella projekt och grupparbeten med studentpresentationer.

Förkunskaper

Minst 120 högskolepoäng (hp), varav minst 30 hp i Biologi samt ytterligare 30 hp på fördjupningsnivå inom Biologi/Miljövetenskap/Kemi/Geologi/Fysik, eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Växtekologi ur ett klimatperspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön