Audiovisuell produktion - kandidatprogram

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Falun
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Falun
Öppet hus
2024-09-04
Högskolan Dalarna

Audiovisuell produktion - kandidatprogram

Siktar du på en kreativ karriär där du får skapa med både ljud, musik och rörlig bild? Med inriktning mot livescen och event får du här färdigheter i de tekniska och konstnärliga aspekter som krävs för content creation i form av motion graphics, musikvideo samt ljud- och projektionskonst.


Programmet fokuserar på ditt eget skapande och är mångdisciplinärt och experimenterande. Här får du möjlighet att undersöka och utveckla kunskaper kring hur ljud och bild samspelar på bästa sätt.

Som student på utbildningen har du tillgång till vårt Audiovisuella Labb som fungerar som ateljé med tillgång till datorer med programvaror för ljudinspelning, filmredigering och realtidsrendering av video, modulärsyntar, DJ-decks, projektorer och streaming-studio. Då utbildningen bedrivs i en unik miljö tillsammans med andra utbildningar inom musik- och filmproduktion finns även tillgång till skolans ljudstudio, TV-studio, tramp-studio och bokningsbar utrustning för ljud- och filmproduktion.

Utbildningens innehåll

Undervisningen lägger stor vikt vid det egna skapandet, i både fritt valda produktioner och sådana som görs på beställning. Du tränas i studierna både estetiskt, tekniskt, teoretiskt och praktiskt. Under första året får du grunderna inom bild- och ljudbearbetning samt musikteori, ljudsyntes och akademiskt skrivande. Därefter arbetar vi med audiovisuella installationer och performance. Under resten av utbildningen implementeras bland annat projekthantering, entreprenörskap och designprocesser. Möjlighet att specialisera sig erbjuds under år tre där tyngden ligger på konceptutveckling, eget projektarbete och vetenskaplig uppsats.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Fortsatta studier

Programmet förbereder dig för att kunna arbeta professionellt med både konstnärliga och kommersiella produktioner inom audiovisuell produktion. Efter avslutad utbildning återfinns våra studenter inom vitt skilda yrkesområden som exempelvis:

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Öppet hus

Öppet hus nya Campus Borlänge

Välkommen att upptäcka nya Campus Borlänge och ta del av en rundvisning av en helt unik studie- och arbetsmiljö, veta mer om vilka utbildningar som erbjuds och vilken forskning som bedrivs på Campus Borlänge.

Plats: Campus BorlängeStationsgatan 4, Borlänge

Dessutom möjlighet att ta del av arkitekten Johan Roos berättelse om skapandet av nya Campus Borlänge.

Kom och upptäck en ny mötesplats mitt i centrala Borlänge!

Rundvisning sker vid flera tillfällen, du deltar genom drop-in men du har också möjlighet att förboka din plats både till rundvisning och till föredraget av Johan Roos.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-09-04    Tid:   16:00 - 18:00   Läs mer

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Audiovisuell produktion - kandidatprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner

Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Hasse

Några år har gått sedan förra kommentaren skrevs men håller med till viss del. Lokalerna är moderna och bra utrustade. På teknikutlåningen kan elever få låna all möjlig typ av mediateknik för olika projekt. Det krävs inte en tidigare kunskap inom redigering eller musikteori eftersom allt ligger på grundnivå, men det är klart att det hjälper. Pr...

Visa hela
Kryckan

Denna utbildning är verkligen för den som är 100% säker på att hen kommer arbeta som frilansare eller dylikt inom mediesektorn. Det lägger till stor grund att du redan har erfarenhet inom redigering eller musikteori då man slängs nästan direkt in till redigeringsprogrammet med väldigt liten introduktion. Lokalerna är moderna och utrustade med se...

Visa hela

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna

Högskolegatan 2
791 31 Falun

Recensioner
Kursrecensioner
(2,5)
Baseras på 2 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Audiovisuell produktion - kandidatprogram från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön