Högskoleingenjörsprogram i Hållbara Energisystem

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Borlänge, Distans
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Öppet hus
2024-09-04
Kommande starter

Plats & start


Borlänge
Höst 2024

Distans
Höst 2024
Högskolan Dalarna

Högskoleingenjörsprogram i Hållbara Energisystem

Vill du driva utvecklingen och energieffektiviseringen mot ett hållbart samhälle? Här är jobbmöjligheterna många, till exempel som driftingenjör, projektingenjör och projektledare. Dessutom är energibranschen i stort behov av ingenjörer för att utveckla energiteknik.

Det finns många sätt att vara en del i omställningen till förnybar energi och hållbara energisystem. En god kunskap om dagens energiteknik och den pågående teknikutvecklingen tillsammans med en diskussion runt pågående samhällsutmaningar ger dig goda förutsättningar. Detta oberoende av om du ser din framtid i direkt koppling till energibranschen, inom kommuner eller kommunala bolag för att driva arbete mot ett mer hållbart samhälle eller som rådgivare eller beslutsfattare inom olika samhällsorgan.

Programmet erbjuder två olika söktillfällen med samma studiestart. Du kan söka till att studera programmet på distans (flexibelt) eller som campusförlagd utbildning. Oavsett vilket tillfälle du väljer så har du som student möjligheten att följa en kurs på distans men du kan också själv välja att delta i den campusförlagda undervisningen som erbjuds. Detta kan du kombinera hur du själv vill under hela utbildningen utan att behöva söka om.

Oavsett hur du väljer att deltaga i undervisningen så kommer det att vara ungefär en obligatorisk träff varje termin på Campus Borlänge. Här får du möjlighet att träffa lärarna på programmet, möta studiekamraterna, utföra laborationer och delta på spännande studiebesök.

Utbildningens innehåll

Utbildningen inleds med en introduktion till området hållbara energisystem för att du direkt ska få bekanta dig med programmets inriktning och förhoppningsvis känna att du hittat rätt. Under första året lär du dig även grundläggande kunskaper och färdigheter som förväntas av en ingenjör oavsett inom vilket område du jobbar inom, exempelvis matematik, programmering och CAD. Första året har även praktiska inslag där du får tillverka och testa en solfångare. I vissa kurser används programvara som kräver en dator med minst Windows 10, har du inte den möjligheten på egen hand erbjuds du att använda våra datorer på Campus. 

Under programmet sker sedan fördjupning inom energiteknik. En betydande del av programmets kurser är inriktade mot elsystem, för att ge förståelse exempelvis hur förnybar energi påverkar våra elnät, vilka komponenter och tekniker som behövs för att det ska fungera samt vilka behov som finns i samhället. Detta är nyckelkompetenser i den samhällsutveckling som nu pågår.

Programmet avslutas med en projektkurs i hållbara energisystem följt av ett examensarbete där du får möjlighet att arbeta med ett relevant projekt tillsammans med företag och/eller forskare under hela sista terminen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3c eller Matematik D, Fysik 2, Kemi 1

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Fortsatta studier

Som högskoleingenjör inom energi har du en mångsidig utbildning och kan arbeta inom ett brett urval av olika områden. Du kan bland annat arbeta med teknik för att producera el från förnybara resurser som vind, sol och biomassa. Du kan ta fram tekniska lösningar för att energieffektivisera och styra användning av energi, och utveckla tekniker för distribution och lagring av energi. Som färdig ingenjör finns många olika möjligheter. Här är några exempel:

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Öppet hus

Öppet hus nya Campus Borlänge

Välkommen att upptäcka nya Campus Borlänge och ta del av en rundvisning av en helt unik studie- och arbetsmiljö, veta mer om vilka utbildningar som erbjuds och vilken forskning som bedrivs på Campus Borlänge.

Plats: Campus BorlängeStationsgatan 4, Borlänge

Dessutom möjlighet att ta del av arkitekten Johan Roos berättelse om skapandet av nya Campus Borlänge.

Kom och upptäck en ny mötesplats mitt i centrala Borlänge!

Rundvisning sker vid flera tillfällen, du deltar genom drop-in men du har också möjlighet att förboka din plats både till rundvisning och till föredraget av Johan Roos.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-09-04    Tid:   16:00 - 18:00   Läs mer

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Högskoleingenjörsprogram i Hållbara Energisystem
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna

Recensioner

Det finns inga recensioner för Högskoleingenjörsprogram i Hållbara Energisystem

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Högskoleingenjörsprogram i Hållbara Energisystem från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön